Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

30 milliárd értékben nyert közbeszerzéseket Mészáros Lőrinc vasutas cége

Három közbeszerzést nyert az Opus Globalhoz tartozó R-Kord.

Több, összesen 30 milliárd forintot meghaladó közbeszerzést nyert el a Mészáros Lőrinc tőzsdei birodalmához, az Opus Global koszolidációs körébe tartozó R-Kord Építőipari Kft.

A társaság csütörtökön kiadott tőzsdei közleménye szerint a következő pályázatokon tett nyertes ajánlatokat:

  • Püspökladány-Biharkeresztes szűk keresztmetszet kiváltása és villamosítása: ebben a projektben az R-Kord (54,66 százalék) és a Strabag (45,44 százalék) konzorciumban dolgozik, az ellenszolgáltatás összesen 47,2 milliárd forint. Ebből 25,8 milliárd illeti az R-Kordot. A vállalkozási szerződés hatálybalépéséhez szükséges támogatói szerződés aláírása még nem történt meg.
  • Újszász, Érd, Vác állomások tervezése, kivitelezése: az (1.rész) Újszász, valamint a (3.rész) Vác állomás tervezése, kivitelezése feladatokat egyedüli ajánlattevőként nyerte. A projekt jelenleg szerződéskötés alatt áll. Az egyösszegű ajánlati ár (nettó ajánlati ár): 2,2 milliárd, valamint 2 milliárd forint.
  • Kaposvár-Fonyód vasútvonal állapotjavítás – Somogyjád: az R-Kord egyedüli ajánlattevőként nyerte a közbeszerzést, szerződéskötés folyamatban van. Ennek értéke 73,7 millió forint.

A társaság közleményében jelezte, hogy egy már korábban elnyert pályázat is a következő szakaszba lépett: a Keleti pályaudvar és Kőbánya-felső vasútállomás közötti 3. vágány vasúti pálya, biztosítóberendezés, műtárgy, magasépítés, villamos felsővezeték, zajvédelmi munkák megnevezésű projektszerződés 2020. április 17-én életbe lépett, ezt a tartalékkerettel együtt 9,5 milliárd forintért végzi el az R-Kord Kft.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

Oszd meg!

"Ha van valami, ami biztosan nem működik, az az, ha egy befektetőnek írsz a LinkedInen."