Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Sebestyén László

Forbes 30/30-as vállalkozó cégébe fektettek a Cápák közöttben, aki több lányt csábítana programozni

Két cápa is 10-10 millióval szállt be a Pálfi Dóra társadalmi vállalkozásába, az Imagilabsbe.

A tinilányokat programozni tanító vállalkozás és társalapítója, Pálfi Dóra és az Imagilabs is bemutatkozott a Cápák között műsorban, és befektetéssel távozott. A vállalkozásban Balogh Péter és Tomán Szabina látott fantáziát:

fejenként 10 millió forinttal szálltak be 4-4 százalékos tulajdonrészért.

A műsor előtt már a Forbes és az Apple is felfigyelt Pálfi Dórára: tavaly szeptemberben írtuk meg az Imagilabs sztoriját, ezután a legfrissebb Forbes 30/30-as listára is beválogattuk, ahol 30 sikeres 30 év alatti magyart mutatunk be.

Fotó: Sebestyén László
Fotó: Sebestyén László

Az Imagilabs telefonon programozható kütyüket fejleszt, amivel iskolás lányokat szeretne az informatikával megbarátkoztatni, így nem csak eszközt ad, hanem közösséget is épít.

A vállalkozás az Imagicharm gyártására közösségi finanszírozással gyűjtött tőkét, miközben nagy technológiai multicégekkel és egy svéd popsztárral, Robynnal is együttműködött. Tavaly tavasszal pedig az Apple meghívta őt és alapítótársait a női vállalkozói programjába, két hetet töltöttek a cupertinói főhadiszálláson, ahol a kaliforniai cég fejeseivel cserélhettek eszmét.

Az fejlesztéshez korábban már vont be befektetést: különböző angyalbefektetőktől összesen 180 ezer dollárt, akkori árfolyamon 55 millió forintot kapott.

Nyitókép: Sebestyén László

 

"A celluloid a világ legdrágább kábítószere."