Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

150 millió forint a tisztább levegőért – Befektetést kapott a magyar startup

150 millió forint értékű kockázati tőkebefektetésben részesül a magyar Trucks on the map. A startup a Climate-KIC Akcelerátor Programjából nőtte ki magát, egy térképes felületen köti össze a megrendelőket, a fuvarszervezőket és a szállítókat.

„November végén Helsinkibe utaznak a Slush startupversenyre, ahova a Climate-KIC hazai győzelme után kvalifikálták magukat” – írtuk októberben a magyar zöld startupról, a Trucks on the mapről. A versenyt ezer másik startupot maguk mögé utasítva nyerték meg.

Az élet azóta is pörög náluk, a Climate-KIC mai sajtóközleménye szerint a Trucks on the map decemberben 500 ezer euróról szóló megállapodást írt alá egy magyarországi székhelyű kockázati tőkebefektetővel.

A startup olyan rendszert fejlesztett, amivel évente harmadával csökkenthető a kamionok „üres átállása”, ez évi több millió tonnával mérsékeli a károsanyag-kibocsátást. Az ötlet nem csak a levegőnek tenne jót, a fuvarszervezőknek is kifizetődő lenne, Domonkos Tamás, a Trucks on the map ügyvezetője szerint havonta akár 15-20 ezer eurót is megtakaríthatnának a megoldással.

A Climate-KIC inkubációs programja most újra tárt karokkal fogadja a zöld startupokat, február 28-ig várja a klímaváltozás kihívásaira reagáló magyar vállalkozások jelentkezését. A program 115 ezer euró összdíjazású, a legígéretesebb ötlet 40 ezer euró vissza nem térítendő támogatást kap.

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő