Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

13 dolog, amit a mentálisan erős emberek nem csinálnak – Ez itt a pénteki Espresso Light!

Megsúgjuk, hová érdemes zúzapörköltért menni Budapesten, és bemutatunk egy sztahanovista győri pincért, aki ráadásul még borravalót sem fogad el. Ha nem olvassa az Espressót, talán soha nem hall kiborgcsótányokról, a lánykérős pókember-videóról és a szakálltörténelemről sem olvashat épp bárhol. 

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Melyik a világ legerősebb vállalati logója? Az alma nincs benne az első háromban, az idősebb ázsiaiak nem feltétlenül az Apple-re gondoltak, amikor meglátták.

Vitray Tamás, Barabási Albert-László, Rubint Réka és Schobert Norbi az ország egyetlen üzleti talkshow-jában. Galambos Márton kérdez és belekérdez. Október 11-én a Forbes Flow-n.

Dizájnerek, miért ne készítsenek maguknak saját kápolnát? A két fiatal magyar építész különleges esküvői helyszínről gondoskodott.

3 perces

A mentálisan erős emberek ezt a 13 dolgot nem csinálják. Az amerikai Forbes egyszer már megörvendeztettt minket a mentálisan erős szülők tulajdonságaival, de itt nem ért ám véget a történet. 

Egy győri pincér úgy dolgozik, mint egy robot. De csak angolul ért, az egyedi panaszokra nem reagál és borravalót sem kap. Persze, mert tényleg egy robot!

Zúzapörkölt, oldalas, kolbászok. A budapesti Cupákosban magas szinten készítik, most meg készülhetnek egy berlini versenyre.

5 perces (vagy hosszabb)

Nagyüzemi, kisüzemi, kézműves... A sör úgy általában nagyot ment a 2010-es években, de egy-két fogalmat ideje rendbe tenni.

Nyugi, itt száguldozhatok, a Waze jelzi a trafit! Háhá, barátocskám, tévedsz! A rendőrség új módszereket vet be, mert túl sok az elmeroggyant gyorshajtó.

Egy kis történelem: a szakáll régtől fogva a férfi test egyik szimbóluma, de egyúttal felforgató hatással is bírhat (lásd: beatzenekarok a Kádár-rendszer idején). Jobban hasonlít napjaink szakálldivatja a 19. századéra, mint gondolnánk.

 

Oszd meg!