Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

fotó: Budapest Airport

12 millió utas tűnt el tavaly Ferihegyről

Brutálisan visszaesett Ferihegy forgalma tavaly, 12 millióval fordultak meg kevesebben a reptéren, mint egy évvel korábban. Európából 1,7 milliárd utas hiányzott.

Alig több mint 3,86 millió utas fordult meg tavaly Ferihegyen, ami óriási visszaesés a 2019-es 16,2 millió utazóval szemben. A több mint 12 millió fős hiány hátterében a koronavírus-járvány áll. Európából 1,7 milliárd utas szívódott fel a járvány miatt, az éves járatszám pedig 6 millióval csökkent.

Ugyan a Budapest Airport egész tavaly üzemelt, voltak kritikus pillanatok. Októberben azt írtuk: nulla közeli a forgalom a reptéren, volt olyan nap, amikor csak 13 gép szállt fel. Karácsonyra a legtöbb légitársaság igyekezett több járatot indítani, de így is csak 51 lokációra szállítottak utasokat.

Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója szerint a 2019-es év volumene csak 2022-23-ra térhet vissza. Úgy fogalmazott, hogy „készen állnak a forgalom újraindulására”, valószínűleg alig várják, hogy visszatérjen az utazási kedv, hátha az utazók be akarják pótolni a tavaly elmaradt utakat.

A vakcina első hatása: utazási boomba torkollhat a karanténfáradtság

Az év vége felé már nem igazán érkeztek híre, hogy áll Ferihegy megvásárlásának gondolatával a 10. leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel cége által vezette konzorcium.

Jellinek Dániel, az Indotek Csoport tulajdonosa

Borítókép: Budapest Airport.


"Itt nincs állami támogatás, nincs társadalombiztosítás, mindenki kimegy a pályára és megküzd a többiekkel!"