Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

fotó: Luke Brugger // Unsplash

110 millió forinttól esik el a MÁV a csigalassú járata miatt

A Hétmérföldes fantázianevű vonat egy júliusi felvétel miatt híresült el, amin az látható, hogy egy csigajelmezbe bújt aktivista könnyen leelőzi a Mátészalka és Debrecen között közlekedő járatot. A borzalmas vasúti körülmények a telekocsisok javára hajtják a vizet, míg MÁV több mint százmilliót bukik.

Zajta, Fehérgyarmat és Mátészalka környékéről a leghatékonyabban a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon lehet eljutni Budapestre. A járat

  • a Zajta és Fehérgyarmat közti 25 km-es távot 58 perc alatt
  • a Fehérgyarmat-Debrecen 96 km-es távot 143 perc alatt
  • a Zajta-Budapest távot 407 perc alatt

teszi meg.

Az egyre felkapottabb telekocsik autópályán annyi idő alatt érnek fel a magyar fővárosba, mint a vonat Zajtáról Debrecenbe.

A Mátészalkaleaksnek nyilatkozó legnagyobb telekocsi szolgáltató elmondta, hogy hetente 400 utazás történik, és ez csak az ő rendszerüket jelenti.

A portál az 5315 forintos Mátészalka-Budapest jegyárat alapul véve kiszámolta, hogy ez hetente 2 millió 126 ezer forint, míg évente 110 millió 552 ezer forint kiesést jelent a MÁV-nak.

Hétmérföldes-telekocsi: 0:1

 

"Nem vagyok gazdag (...): én egy szegény ember vagyok, akinek sok pénze van, és a kettő nem ugyanaz."

Gabriel García Márquez, író