Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

100 milliárdos üzletet zárt le a magyar ingatlanmogul, Jellinek Dániel csoportja

Beléptek a szerb piacra, de további alapok felállítását tervezik, újabb befektetésekre készülnek és nemcsak a Balkánon. 

Lezárult az Indotek Group tavaly bejelentett ingatlantranzakciója, amelynek keretében a csoport 5 belgrádi üzleti parkban 11 irodaházat vásárolt meg a Globe Trade Centre S.A.-tól – közölte a társaság a Forbes.hu-val. A régió egyik meghatározó ingatlanfejlesztő társaságával kötött ügylet idei zárásával az elmúlt évek egyik legnagyobb tranzakcióját hajtotta végre a Jellinek Dániel nevével fémjelzett Indotek a közép-kelet-európai ingatlanpiacon. A szerb prémium irodaház-portfólió megvásárlásával az Indotek Group tovább erősítette regionális ingatlanpiaci pozícióját, valamint immár 12 országban van jelen.

A most lezárt 267,6 millió euró (94,5 milliárd forint) értékű adásvételi megállapodás révén egy több mint 122 ezer négyzetméteres prémium irodaház-portfólióval lép a szerb ingatlanpiacra a magyar többségi tulajdonban lévő csoport. Az ügylet során a szerb főváros központjában található Green Heart (borítóképünkön), FortyOne, Belgrade Business Center, 19 Avenue és a GTC House irodaházak kerültek az Indotek Group tulajdonába.

Jellinek Dániel, az Indotek Csoport tulajdonosa
Jellinek Dániel, az Indotek Csoport tulajdonosa.

Újabb alapok indíthat az Indotek

„Az irodabérlés erősödő lendülete kiváló befektetési lehetőségeket teremt az aktív szerbiai ingatlanpiacon, amelyre a tranzakció volumene révén máris kiemelt pozícióban léphetünk be. Nemzetközi terjeszkedési stratégiánk értelmében társaságunk további akvizíciókat tervez a Balkánon, illetve a visegrádi országokban és a dél-európai piacokon. Továbbá a terveink között szerepel egy páneurópai logisztikai ingatlanfejlesztő alap, valamint egy balkáni infrastruktúra befektetésekre koncentráló alap elindítása is” – mondta el a tranzakció kapcsán Jellinek Dániel, az Indotek Group alapítója és vezérigazgatója.

Jellinek Dániel az Indotek egyik nagytulajdonosa, a legfrissebb Forbes-listán 189,2 milliárd forintos becsült vagyonnal a 10. helyen szerepelt. Az Indotek másik partnere – Jellinek volt felesége, akinek szintén fontos szerepe volt a cég felépítésében –, Hermann Kamilla a 44. helyen debütált a listán 36,5 milliárdos vagyonnal, ő az egyetlen nő az 50 leggazdagabb magyar között. 

Az Indotek legnagyobb magyarországi dobása az Auchan hazai leánycégének felének megvásárlása lehet, ez az üzlet még nem zárult le. Közben a francia kiskereskedelmi lánc épp egy piaci nagytestvér bekebelezésére készül.

Oszd meg!