Támogatói tartalom

ThinkPad csúcsra járatva – X1 Carbon széria

A cikket támogatta a Lenovo Magyarország

A legendás ThinkPad-modellek évtizedek óta komoly rajongótáborral bírnak, az egyik legmegbízhatóbb üzleti gépként vetették meg a lábukat a laptoppiacon. Úgy tűnik, hogy a Lenovo legújabb zászlóshajója, a ThinkPad X1 Carbon 2017-es kiadása viszi tovább az örökséget. Szinte lehetetlen belekötni: egy hihetetlenül vékony és könnyű test, amelyben hatalmas erő rejlik.

Nevéhez hűen az X1 Carbon borítása az eddig megszokott selymes hatású szénszálas műanyag, amely kellemes tapintást ad a felületeknek. Ennek köszönhető a gép meglepő könnyűsége is: csupán 1,14 kilogramm, ami kiemelkedőnek számít a 14 hüvelykes modellek között. Ennek ellenére masszív lett a ház, aminek oka, hogy bár fokozatosan vékonyodónak tűnik a sziluett, valójában csak a szélek keskenyednek. A kijelzőt is sikerült jól eltalálni: minőségi IPS panellel szerelték, amelynek Full HD felbontása ideális pixelsűrűséget eredményez, félmatt borítása pedig igen praktikus a tükröződések ellen.

 

A TrackPoint pöcökegér és touchpad rajongói is örülhetnek, mert az X1 Carbon mindkettővel rendelkezik. A touchpad ezúttal kellően nagy felületű, ráadásul dedikált egérgombokat is kapott. Portokból is megvan minden, ami kell: dupla Thunderbolt 3 (USB-C) csatlakozók fogadják a töltőt, amelyekre okostelefont is csatlakoztathatunk, sőt DisplayPort kimenetként is funkcionálnak, a gyártó ehhez átalakítót mellékel. Ezenkívül ráfért a házra még egy teljes méretű HDMI-csatlakozó és két USB 3.0 bemenet is.

Na de nézzük, hogy mit takar a megnyerő külső! Hetedik generációs, Intel Core i7 processzorral, akár 16 GB-nyi memóriával és 1 TB kapacitású PCIe SSD-vel felszerelt gépről van szó, amely jóval gyorsabb reakcióidőt eredményez a korábbi verzióknál. Kiemelendő még, hogy Signature Edition típusú Windows 10 operációs rendszerrel érkezik, ami mentes mindenféle nem kívánatos és feláras szoftvertől vagy funkciótól. Ennek köszönhetően

határozottan a „kevesebb több” elve érvényesül, ami üzleti gépnél különösen fontos.

Szintén kardinális kérdés az akkumulátor üzemideje, és az X1 Carbon ebben is áttörést hoz: kipróbáltan 10 óra felett teljesít egyetlen töltéssel, vagyis bőven kibír egy hosszabb munkanapot. Ezenkívül támogatja a gyorstöltést, tehát 30 perc – vagyis egy ebédszünet – alatt 80 százalékos töltöttségi szintet ér el. Ez a modell arra koncentrál, ami igazán fontos 2017-ben egy laptopban, így valószínűleg kifejezetten kedvelt lesz a ThinkPadeket flottában vásárló vállalatoknál.

A Forbes.hu-n lehet cikket venni? Igen, de a fizetett tartalmakat mindig jelöljük.

Ezek között a Támogatói tartalom a legnépszerűbb, felváltva van kint a nyitóoldalon, a megjelenés hetében 2000 megtekintést garantálunk hozzá. A Brand Club ennél exkluzívabb, hiszen folyamatosan kint van a nyitóoldalon egy hétig, és 5000 megnyitást biztosan el fog érni. És ott van a Brand Voice is, amit kifejezetten iparági vagy szakértői megszólalásokhoz ajánlunk, szintén fix egyheti nyitóoldali kiemeléssel.

Ezek a támogatói tartalmak olyanok, amilyennek a megrendelő szeretné őket. Ezzel szemben a szerkesztőségi anyagok olyanok, amilyennek a forbes.hu újságírói megírják őket, és nem eladók.

Értékesítő kollégáink elérhetősége megtalálható a Kapcsolat menüpontban.