Támogatói tartalom

Okosotthon, ősfákkal körülvéve

A cikket támogatta a Metrodom

Az Őrmezőn épülő Metrodom lakóparkban minden lakás erkélyes, adottak az okosotthon funkciók, a portaszolgálat, sőt, a kivitelező már évek óta csak felszín alá vezetett teremgarázsok kialakításával vág bele az építkezésekbe – a közlekedés telekhatáron föld alá vezetésével az ottlakók egy csendes, biztonságos, gyalogosan és biciklisen használható parkot kapnak, ami a családok igényeit is minden szinten kielégíti. Ehhez járul hozzá az őrmezei beruházás kivételes lokációja – már az építkezés élőképeit nézegetve is szembetűnő, mennyi fa és erdő veszi körbe a lakóparkot.

A XI. kerületi Őrmezőn, a Mikes Kelemen és az Őrmezei út közötti hatalmas, közel 1,6 hektáros, ősfás telken épül meg a Metrodom Őrmező lakópark. Ahogy Kricsfalussy Tamás értékesítési igazgató meséli, jelenleg nagyjából a felénél vannak a beruházásnak. „Jövő júniusra tervezzük a műszaki átadást, augusztus-szeptember környékén már költözhetnek a leendő lakók” – tudjuk meg. Az egy hálószobás lakásoktól a 4 hálószobás apartmanokig mindenki megtalálja itt, amit keres, „a lakások tágasabbak a szokásos új építésű tervezéseknél, ez igaz az erkélyek méretére is, ami minden ingatlanhoz tartozik” – mondja az igazgató.

Metrodom Őrmező lakópark, látványterv

Különleges lokáció

Őrmező talán sokak által kevésbé ismert, felfedezetlen lokációja is megér pár mondatot: a békés kertvárosi Újbudába ágyazott csöndes sziget 2 buszmegállónyira van a Kelenföldi vasútállomástól és a 4-es metró végállomásától. A különleges elhelyezkedéshez hozzátesz, hogy közel van a Balaton felé vezető úthoz, ugyanakkor az Őrmezei út másik oldalán már igazi erdő kezdődik. „Csend, nyugalom, természetközeliség, érdemes csak megnézni az építési kamerák élő képeit, ott is látszik, milyen közel az erdő” – mondja Kricsfalussy Tamás. A most épülő lakópark klasszikus amerikai minta szerint biztonságosan körülkerített, így csak a lakók és vendégeik léphetnek be.

[ngg src=”galleries” ids=”293″ display=”basic_imagebrowser”]„A Metrodom lakóparkjaiban évek óta telekhatáron lévő lehajtókon keresztül visszük le a közlekedést a felszín alá, így az autók nem zavarják a nyugalmat, az egész tér a bicikliseké, gyalogosoké. Jelenleg tervezés alatt van egy olyan projekt is, ahol komplett úthálózat kerül a föld alá, ez európai szinten is egyedülálló lesz” – mondja Tamás – „Ami Őrmezőt illeti, a szolgáltatáscsomag medencével, szaunával, edzőteremmel, biztonságos gyerekjátszótérrel, nagy parkkal Budapesten teljesen egyedi, én a Balatonnál tudnék legközelebb ilyen típusú lakóparkot mondani. Illetve hasonló a kőbányai Metrodom lakóparkunk még, óriási zöld területtel. Az általunk értékesített fejlesztések esetében még adottság a portaszolgálat, ez itt is alapszolgáltatás lesz” – mondja az igazgató. A lakóparkban összesen 189 lakás épül, melyek összesen 7 darab, négyemeletes lakóházban találhatóak, így biztosítva a családias légkört.

Metrodom Őrmező lakópark, mintalakás (nappali)

Hulladékhővel fűtött medence és napozóterasz

A hét lakóépület a telek közepén található közösségi tér köré épül. Itt található a lakópark közösségi nappalija, melyben többek között helyet kap egy 8 gépes, teljesen felszerelt edzőterem, és a szauna is. A klubház előtt, a lakópark közepén kap helyet a szabadtéri medence, melynek ideális hőmérsékletéről a hulladékhőt felhasználva a lakópark hűtési-fűtési rendszere gondoskodik. A medence körül melegburkolattal ellátott napozóterasz, illetve az ahhoz kapcsolódó játszótér szolgálja az otthoni pihenést, melyeknek köszönhetően a Metrodom Őrmező szolgáltatásait tekintve messze kiemelkedik a budapesti lakóparkok közül.

A Metrodom Őrmezőnek nem csak közösségi területei, de lakásai is kiemelkednek komfort szempontjából. A fűtést és a hűtést a Metrodom Dual Eco rendszere biztosítja. „2021-től magasabb energetikai besorolásnak kell megfelelni. Mi ennek a szofisztikált módját választottuk, radiátorok nélkül, mennyezeti hűtéssel és fűtéssel biztosítjuk a lakásokban az optimális hőmérsékletet, hőlégszivattyús kazánrendszerrel. Nincs fűtőtest, nincs légkondi, vagy kémény, és minden egyedileg szabályozható. És miközben a lakásokat májustól szeptemberig inkább hűteni kell, a felszabaduló hulladékhőt a kültéri medence fűtéséhez tudjuk felhasználni” – mondja az értékesítési igazgató.

Metrodom okosotthon vezérlőpanel

Természetes nyugalom, high-tech kényelem

A Metrodom más lakóparkjaihoz hasonlóan itt is fejlett okosotthon rendszer szolgálja a kényelmet, mellyel ellenőrizhető és irányítható a lakások fűtése, hűtése, világítása, a nyílászárók állapota. A lakások alapfelszereltségéhez tartozik többek között a falsík alatti redőnytok elektromos redőnykiállással, valamint a prémium szaniterek és csaptelepek. „A vásárló dönti el, mennyi mindent vezérel az okosotthon rendszeren keresztül, ráköthető a kamera, a tűzjelző, a füstérzékelő, lehet távolról irányítani a fűtést és hűtést, valamint a világítást, előre programozott beállításokkal ébredni, figyelmeztet, ha nyitva hagytál egy ablakot, de a ház lakóit is felismeri. Ez már tényleg a jövő!” – mondja Kricsfalussy Tamás. Bizony, a trendeket figyelve a jövő a természetközeli ember, aki igénybe veszi a high-tech megoldásokat. Kényelem, egy lépésre az erdőtől, kell ennél több?

A Forbes.hu-n lehet cikket venni? Igen, de a fizetett tartalmakat mindig jelöljük.

Ezek között a Támogatói tartalom a legnépszerűbb, felváltva van kint a nyitóoldalon, a megjelenés hetében 2000 megtekintést garantálunk hozzá. A Brand Club ennél exkluzívabb, hiszen folyamatosan kint van a nyitóoldalon egy hétig, és 5000 megnyitást biztosan el fog érni. És ott van a Brand Voice is, amit kifejezetten iparági vagy szakértői megszólalásokhoz ajánlunk, szintén fix egyheti nyitóoldali kiemeléssel.

Ezek a támogatói tartalmak olyanok, amilyennek a megrendelő szeretné őket. Ezzel szemben a szerkesztőségi anyagok olyanok, amilyennek a forbes.hu újságírói megírják őket, és nem eladók.

Értékesítő kollégáink elérhetősége megtalálható a Kapcsolat menüpontban.