Támogatói tartalom

Mutatunk 8 appot, amelyek nélkül nem érdemes élni

A cikket támogatta a Huawei


A mobilhasználók napjainkban minden eddiginél több applikációt töltenek le. Szinte mindenre van alkalmazás, a szórakozástól kezdve az egészségen át az utazásig. Hosszan sorolhatnánk, de ehelyett összegyűjtöttük az appokat, amelyek senkinek a telefonjáról nem hiányozhatnak 2020-ban, és azt is elmondjuk, miért érdemes letölteni őket.

Tavaly világszerte több mint 200 milliárd appletöltést produkáltak a felhasználók, amivel új rekord született. Fizetős applikációkra is többet költöttek, mint korábban bármikor: mintegy 120 milliárd dollárt – derül ki a mobilapp-analitikával foglalkozó App Annie idei tanulmányából. Komoly verseny folyik a felhasználókért, idén pedig a váratlan karanténhelyzet is hozzájárult az erőviszonyok átalakulásához.

Ezek most a legnagyobb kedvencek

Egyre nagyobb szeletet hasít ki az apphasználat az emberek idejéből, ugyanis egy átlagos felhasználó napi több mint 3,5 órát tölt alkalmazásokban. Átlagosan 93 applikáció található egy készüléken, amiből körülbelül havonta 40-et használ aktívan a telefon tulajdonosa. A legtöbben valóban sokfélét letöltünk és kipróbálunk, azonban a felmérések szerint mindössze 5 appal töltjük a legtöbb időt. Melyik az az öt? Ez természetesen egyénenként változik, hiszen míg valaki játékappokon lóg, más inkább sorozatokat néz. A lent összegyűjtött alkalmazások népszerűsége látványosan megugrott az elmúlt időszakban, és minden mobilhasználó számára elérhetővé váltak. Az általunk nemrég bemutatott Huawei Mobile Services (HMS) ökoszisztémának köszönhetően a legújabb Huawei modellekre is egyszerűen telepíthetjük a legnépszerűbb nemzetközi és hazai applikációkat közvetlenül a gyártó saját alkalmazás-áruházából, az AppGalleryből, vagy a Petal Search alkalmazáskereső segítségével. Utóbbival az alternatív piacterek kínálatában böngészhetünk, és közvetlen linkekkel telepíthetjük a kiszemelt appokat.

Tidal

Prémium zenei szolgáltatás, amit főképp az különböztet meg a riválisoktól, hogy CD-minőségben is streamelhetőek a zenék. Több mint 40 millió dalból és több mint 100 ezer videóklipből válogathatunk.

Bolt

A taxialkalmazással egyszerűen, telefonról rendelhetünk fuvart. Gyereküléssel rendelkező gépkocsik, valamint – az elektromos autók kedvelőinek örömére – Tesla modellek is találhatók a flottában.

Huawei Health

A fitnesz alkalmazás bármely androidos készülékről elérhető. Rengeteg egészségügyi és sportolással kapcsolatos adatot rögzíthetünk és vezethetünk benne, és további eszközök – például Huawei okosóra vagy okosmérleg – is szinkronizálhatók az appon keresztül a telefonnal.

Netflix

A tavaly óta magyarul is elérhető felületen már szép számmal találunk magyar tartalmakat, amelyeket mobilról is jó minőségben nézhetünk. Az app előnye, hogy bizonyos tartalmakat le is tölthetünk, hogy netkapcsolat hiányában is nézhessük kedvenc tartalmainkat. Huawei-készülékeken a Netflix egyelőre a Petal Search segítségével telepíthető.

Profession

Az álláskereső app lehetővé teszi, hogy mobilon böngésszünk az ajánlatok között, a jelentkezés is csak egy gombnyomás, a szükséges dokumentumokat pedig felhőből csatolhatjuk.

Zoom

A karantén alatti élet sztárja lett az egyszerűsített videókonferencia alkalmazás, amivel nagyobb létszámú nyilvános prezentációt is lehet tartani. Az ingyenes verzió 100 résztvevő hozzáférését biztosítja 40 perc időtartamra. Huawei-készülékeken a Zoom egyelőre a Petal Search segítségével telepíthető.

Utazómajom

Bő másfél hónap van még a nyárból utószezonnal együtt, ezért most érdemes aktívan böngészni az appot a legjobb belföldi és külföldi utazási ajánlatokért. Az értesítések testreszabhatóságának köszönhetően csak arról kapunk jelzést, ami valóban érdekel bennünket.

TikTok

Napjainak egyik legmenőbb közösségi appja, amit 15 másodperces videók készítésére és megosztására használnak. Ma már több 100 milliós felhasználóbázisa van, és sokak szerint itt találhatóak a legszórakoztatóbb tartalmak.

Milyen appokat hoz a jövő?

A piac növekedése nem áll meg. A RiskIQ kiberbiztonsági cég év eleji becslése szerint már közel 9 millió app létezik a világon, és többek szerint csak most jön az igazi robbanás. A közeljövő legmenőbb mobilalkalmazásaiban pedig várhatóan az olyan technológiáknak jut majd a főszerep, mint a kiterjesztett valóság.

A Huawei-nél is sorra jönnek a fejlesztések: az appkínálat rohamtempóban bővül, miközben számos innováció szolgálja a felhasználó élmény növelését. Ezt az előretörést várhatóan fokozza, hogy 2020 második negyedévében a Huawei adta el világszerte a legtöbb okostelefont az amerikai korlátozások és a járvány által előidézett gazdasági visszaesés ellenére. Ráadásul az ázsiai gyártó további izgalmas újításokkal készül, így akár hosszú távon is átrendeződhet a mobilpiac.

A Forbes.hu-n lehet cikket venni? Igen, de a fizetett tartalmakat mindig jelöljük.

Ezek között a Támogatói tartalom a legnépszerűbb, felváltva van kint a nyitóoldalon, a megjelenés hetében 2000 megtekintést garantálunk hozzá. A Brand Club ennél exkluzívabb, hiszen folyamatosan kint van a nyitóoldalon egy hétig, és 5000 megnyitást biztosan el fog érni. És ott van a Brand Voice is, amit kifejezetten iparági vagy szakértői megszólalásokhoz ajánlunk, szintén fix egyheti nyitóoldali kiemeléssel.

Ezek a támogatói tartalmak olyanok, amilyennek a megrendelő szeretné őket. Ezzel szemben a szerkesztőségi anyagok olyanok, amilyennek a forbes.hu újságírói megírják őket, és nem eladók.

Értékesítő kollégáink elérhetősége megtalálható a Kapcsolat menüpontban.