Támogatói tartalom

Felhő mindenkinek

A cikket támogatta a BlazeArts Kft.

Hazánkban is egyre többen élnek a felhőszolgáltatások nyújtotta előnyökkel. Az Aruba Cloud rugalmas és biztonságos megoldást jelent az adattárolásra – mindezt versenyképes áron.

Különleges adatközpont terül el a lombardiai Ponte San Pietróban. Az óriási kiterjedésű komplexum saját tulajdonú vízművel és fotovoltaikus napelemekkel rendelkezik, a szerverek hűtését pedig geotermikus rendszerrel biztosítják. A legfejlettebb technológiával ellátott zöld központot az olasz felhőszolgáltató Aruba építette fel, és a kezdeti tesztidőszak után már az egyes leányvállalatok megrendelői is választhatják az itáliai kampuszt adataik tárolására.

Hazánkban az Aruba Cloud-ot a Blazearts Kft. forgalmazza, amely domain- és tárhelyszolgáltatásokat is kínál. A cég jelenleg tíz fővel működik, ám folyamatosan bővítik a létszámot, gondoskodva az új kollégák oktatásáról az olaszországi anyavállalatnál. Tapasztalataik szerint Magyarországon is egyre többen nyitnak a felhőszolgáltatások felé: ügyfeleik között magánszemélyek, egyéni vállalkozók, nagyvállalatok és kkv-k egyaránt találhatók. A cégek számára különösen vonzó a rugalmasság, ez pedig kritikus kérdés az időről időre nagyobb leterheltséget tapasztaló vállalatoknál. „Nem szükséges egész évben azt a teljesítményt fizetni, ami a csúcsidőszakban szükséges az ügyfelek kiszolgálásához. Egyedi megoldásokkal segítjük a cégeket, hogy csak az adott időszakban felhasznált erőforrást kelljen elszámolniuk” – magyarázza Vargáné Parrag Jolán, a magyarországi leányvállalat vezetője. Felhasználóik így jelentős költségektől mentesülnek: egyesek akár 20-30 százalékos megtakarításokról számoltak be egy esettanulmányban.

Vargáné Parrag Jolán, a magyarországi leányvállalat vezetője – “Márta Fotó”

Népszerű terméknek számít például a nagyvállalatok által kedvelt Private Cloud, a fájltárolásra alkalmas Object Storage vagy a Cloud Backup biztonsági mentésekhez. Ám olyan speciális szolgáltatást is lehet választani, mint a katasztrófa-elhárítási terv, amelynek köszönhetően akkor sem vesznek el féltett adatok, ha az egyik adatközponttal történik valami, hiszen egy másik országban is készítenek róluk mentést. A konkurens amerikai szolgáltatókkal szemben az Aruba csak Európában rendelkezik adatközpontokkal, így a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy adataik nem jutnak ki a kontinensen kívülre – ráadásul a meglévő hét központ mellett a jövőben további helyszínek közül választhatnak. További pluszt jelent a magyar nyelvű ügyfélszolgálat, amely sokak számára gyorsítja meg az ügyintézést.

Terméktől és adatközponttól függetlenül kiemelt szempont a biztonság. Az Aruba az adatok legmagasabb szintű védelme mellett kötelezte el magát, és az európai felhőinfrastruktúra-szolgáltatók szakmai szövetségének (CISPE) alapító tagjaként közreműködött egy magatartáskódex kidolgozásában, amely megkönnyíti az Európai Unió új adatvédelmi rendeletének (GDPR) bevezetését a közeljövőben.

A Forbes.hu-n lehet cikket venni? Igen, de a fizetett tartalmakat mindig jelöljük.

Ezek között a Támogatói tartalom a legnépszerűbb, felváltva van kint a nyitóoldalon, a megjelenés hetében 2000 megtekintést garantálunk hozzá. A Brand Club ennél exkluzívabb, hiszen folyamatosan kint van a nyitóoldalon egy hétig, és 5000 megnyitást biztosan el fog érni. És ott van a Brand Voice is, amit kifejezetten iparági vagy szakértői megszólalásokhoz ajánlunk, szintén fix egyheti nyitóoldali kiemeléssel.

Ezek a támogatói tartalmak olyanok, amilyennek a megrendelő szeretné őket. Ezzel szemben a szerkesztőségi anyagok olyanok, amilyennek a forbes.hu újságírói megírják őket, és nem eladók.

Értékesítő kollégáink elérhetősége megtalálható a Kapcsolat menüpontban.