Támogatói tartalom

Élet a gránátos kockán túl

A cikket támogatta a Sirha Budapest

A kétévente megrendezendő Sirha Budapest révén a hazai és nemzetközi gasztrovilág hamarosan Magyarországra figyel majd. A Nemzetközi Szálloda-, Vendéglátás és Élelmiszerkereskedelmi kiállítás még várja a szakemberek jelentkezését!

Képzeljen el három olyan napot, amikor minden a szakmájáról szól: megismeri a legfrissebb trendeket, meglesi, hol tartanak a hazai és külföldi konkurensek, rácsodálkozik az elmúlt két év során lezajlott fejlődésre. Megnézi néhány, a profiljába vágó verseny hazai vagy nemzetközi döntőjét, megkóstolja, beszippantja a legfrissebb illatokat – egyszóval megízleli a világot. Tetszik az ötlet?

Nos, akkor jól teszi, ha máris regisztrál! A kétévente megrendezett gasztro-seregszemle, a Sirha – Salon international de la restauration, hotellerie et de l’alimentation – Budapest február 7. és 9. között ismét kitárja kapuit.

Jól csengő nevek

Kezdetben volt a Foodapest élelmiszeripari vásár, meg az UKBA, amely cukrászoknak és sütőipari szakembereknek szólt, no meg a Hoventa, amelyen a szállodaiparban dolgozók találkoztak. A kiállítók egy idő után azonban nem nagyon igazodtak ki a hasonló profilú, sok átfedést kezelni próbáló rendezvényeken. „Elfáradtak ezek a vásárok, új, jó brandet kerestünk, így esett a választásunk a SIRHA rendezvényre, amelynek Franciaországban nagy múltja van” – idézi fel a négy évvel ezelőtti kezdeteket Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója. Mint mondja, noha a franciák féltették az erős brandet, a Hungexpo mint kiállítás szervező neve jól cseng külföldön, emellett töretlen sikerrel hozzák – sőt, túlteljesítik – a pénzügyi terveket azóta is.

Sikerült a Paul Bocuse mesterszakácsról elnevezett rangos Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjét is Budapestre hozni, ráadásul idén a két évvel ezelőtti döntőhelyszín – egy 9600 négyzetméteres pavilon – szintén kiállítókkal telt meg. A szakmai látogatók közül egyébként minden ötödik külföldi.

Más megmérettetések finisei is láthatóak lesznek a három nap alatt. Az első napon az International Catering Cup hazai döntőjét láthatják majd, melynek győztese jövőre részt vesz a lyoni nemzetközi fordulóban. A második nap az említett Bocuse d’Or magyar döntőjéről szól majd – erre az alkalomra egy hatállásos tankonyhát építettek fel a fiatal versenyzőknek –, a harmadik pedig a Közétkeztetők szakácsversenyétől lesz hangos. Utóbbi esemény apropóján a szakma csúcsát jelentő cégek, csapatok, szakemberek bizonyítják majd be, hogy van élet a finomfőzeléken és a gránátos kockán túl is.

Itthon először ismerkedhet meg a szakmai közönség az ország leginnovatívabb szakácsainak egyéni, újító technikáival és megoldásaival az Omnivore Budapest elnevezésű young cuisine eseményen. A szintén Franciaországból induló programon a séfek, a kiállítás utolsó napján, egymást követő mesterkurzusokon mutatják be, hogyan látják ők a gasztronómiát.

Gasztrotalálkák

S ha mindez nem volna elég, a G pavilon a Sirha Budapest Desszert Versenynek, illetve látványos pék és cukrászipari bemutatóknak ad otthont, emellett változatos, blokkosított tematika mentén zajlik majd több konferencia is a kiállításon, előadásokkal, workshopokkal. Aki pedig elméleti tudás mellett üzletet is szeretne csinálni, a szakmai rapid randi keretében megteheti. „Az elmúlt évek alatt rendkívül sikeres programelemmé nőtte ki magát az üzleti kapcsolatépítés lehetőségének biztosítása. Ennek során magyar gyártók külföldi beszerzőkkel, potenciális üzletfelekkel ismerkedhetnek meg. Számos külföldi cég keres magyar piaci kapcsolatokat, és a hazai szakemberek közül nagyon sok éttermes, hoteles, nagykonyhai gépforgalmazó, cukrász vagy pék találja meg az ügyfeleit e félnapos programunk során. Örömmel látjuk, hogy idén a cukrászok és a sütőipar képviselői minden korábbinál nagyobb számban lesznek jelen – szeretettel várjuk tehát a szakmabelieket!”

A Forbes.hu-n lehet cikket venni? Igen, de a fizetett tartalmakat mindig jelöljük.

Ezek között a Támogatói tartalom a legnépszerűbb, felváltva van kint a nyitóoldalon, a megjelenés hetében 2000 megtekintést garantálunk hozzá. A Brand Club ennél exkluzívabb, hiszen folyamatosan kint van a nyitóoldalon egy hétig, és 5000 megnyitást biztosan el fog érni. És ott van a Brand Voice is, amit kifejezetten iparági vagy szakértői megszólalásokhoz ajánlunk, szintén fix egyheti nyitóoldali kiemeléssel.

Ezek a támogatói tartalmak olyanok, amilyennek a megrendelő szeretné őket. Ezzel szemben a szerkesztőségi anyagok olyanok, amilyennek a forbes.hu újságírói megírják őket, és nem eladók.

Értékesítő kollégáink elérhetősége megtalálható a Kapcsolat menüpontban.