Támogatói tartalom

Az év egyik legizgalmasabb budapesti startup rendezvénye

A cikket támogatta a eit Health InnoStars

A globális gazdaság legégetőbb problémáira keresik a választ az év egyik legizgalmasabb budapesti startup rendezvényén.

Közel 200.000 eurót érő startup ötletek várják a befektetőket

Hogyan fogunk gyógyítani a jövőben? Miként oldjuk meg a globális élelmezési problémákat? Hogyan használhatunk okosabban és innovatívabban a nyersanyagokat? Ilyen és ehhez hasonló, a globális gazdaságot és végső soron mindnyájunk életét érintő kérdésekre adnak választ november 16-án az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) pályázatán résztvevő legjobb európai startupok Budapesten.

Közép- és dél-Európa 40 legizgalmasabb innovatív startupja méri össze erejét és mutatkozik be Európa legnívósabb startup versenyének fináléjában, ahol egészségügyi, élelmezésügyi és innovatív nyersanyagokat kutató-fejlesztő startupok mutatják be fejlesztéseiket nemzetközi befektetők, vállalati partnerek és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) szakemberei előtt. Az évente megrendezésre kerülő nagyszabású esemény házigazdája ebben az évben Budapest. Az EIT startup versenyének több száz pályázata közül kiválasztott legjobbak kapnak most lehetőséget arra, hogy bemutatkozzanak és meginduljanak a világhír felé.

A bemutatkozóra befektetőket, hazai startupokat és érdeklődő innovátorokat ugyanúgy várnak, mint az említett területeken -egészségügy, élelmiszerek, nyersanyagok- működő, vagy azokhoz kapcsolódó -pl. IT- cégek vezetőit és szakembereit, akik így találkozhatnak számukra is fontos innovatív fejlesztésekkel és kapcsolatokat alakíthatnak ki tehetséges, együttműködésre nyitott, jól képzett fiatalokkal.

Ötleteket és már működő fejlesztéseket is bemutatnak

A legkülönbözőbb, legelképesztőbb ötletek és fejlesztések bemutatására Európa számos országából érkeznek csapatok. Két fő területen zajlik a verseny: a konferencia egyik termében a még ötlet szinten létező projektek mutatkoznak be, míg a másik helyszínen a már működő fejlesztések, prototípussal rendelkező csapatok vagy piacra lépés előtt álló cégek prezentálnak.

Az innovatív ötletek számára kiírt versenyben az egészségügyre, az élelmezésre és a nyersanyag tudományokra koncentráló csapatok ismertetik ötleteiket, terveiket. Lendületes, friss és energikus előadásokra készülhetünk, amelyek a globális gazdaság legégetőbb kihívásaira keresik a választ a három területen.

A már életre hívott, működő feljesztések 3 kategóriában versenyeznek.

Az egyik kategória az EIT Health InnoStars Awards, amelynek döntőjében két magyar startup is jó esélyekkel indul. A Havlik testvérek által alapított DiabTrend csapat cukorbetegek számára készített olyan okos naplózó alkalmazást, amely az adatok folyamatos elemzésével felügyeli a vércukorszintet és figyelmeztet annak veszélyes változásaira. A HepC elnevezésű projekt Dr. Bakács Tibor tudományos igazgató vezetésével olyan biológiai terápiás módszert dolgozott ki, mely stimulálja a szervezet immunrendszerét, megszünteti a patogén vírusok replikációját, majd az egészségre ártalmas anyag biztonságosan távozik a beteg szervezetéből.

Az European Health Catapult kategóriában a medtech, biotech és digitális egészségügy területén dolgozó startupok, spinoffok, valamint  mikro- és kisvállalkozások versenyeznek. A legjobb 6 csapat olyan fejlesztésekkel versenyez, mint a a Parkinson-kór és Alzheimer gyógyítására új gyógyszert kifejlesztő ciprusi startup, a Synoesis, és a portugál Ri-Te, akik új technológia kifejlesztésével magas teljesítményű, de a meglévő technológiánál olcsóbb PET szkennereket fejlesztenek.

HeadStart Funding kategória az egészséges életmód, az aktív időskor és az egészségügyi ellátás javítására irányuló tevékenységet végző korai fázisban lévő kkv-kat célozta meg.

A rendezvényen előadást tart, dr. Dékány Gyula, aki egy anyatej-molekula szintetizálására képes eljárás piaci jelentőségére építve sikeresen céget alapított, valamint a Talpa Solutions, képviselője, aki az EIT Raw Materials támogatásával mára sikeres, adattudományon alapuló bányászati megoldásokat kínáló startuppá nőtte ki magát. A verseny zsűrijében olyan illusztris vendégek találhatóak, mint Czirják László, az iEurope Capital alapítója és Giorgio Recine, a New Ideas 4.0 partnere.

Az esemény ingyenesen látogatható, előregisztráció szükséges.

Bővebb információ a november 16-i programról és regisztráció itt található:

https://eitjointgrandfinal2018.b2match.io/

 

A Forbes.hu-n lehet cikket venni? Igen, de a fizetett tartalmakat mindig jelöljük.

Ezek között a Támogatói tartalom a legnépszerűbb, felváltva van kint a nyitóoldalon, a megjelenés hetében 2000 megtekintést garantálunk hozzá. A Brand Club ennél exkluzívabb, hiszen folyamatosan kint van a nyitóoldalon egy hétig, és 5000 megnyitást biztosan el fog érni. És ott van a Brand Voice is, amit kifejezetten iparági vagy szakértői megszólalásokhoz ajánlunk, szintén fix egyheti nyitóoldali kiemeléssel.

Ezek a támogatói tartalmak olyanok, amilyennek a megrendelő szeretné őket. Ezzel szemben a szerkesztőségi anyagok olyanok, amilyennek a forbes.hu újságírói megírják őket, és nem eladók.

Értékesítő kollégáink elérhetősége megtalálható a Kapcsolat menüpontban.