Támogatói tartalom

ÁllásVáltás 40 fölött / Doing now what patients need next

A cikket támogatta a Roche

Egyedülálló kezdeményezéssel tűnik ki a Roche SSC Budapest a szolgáltató központok (SSC) piacán. A vállalat pilotprojektje a 40 év feletti munkavállalók karrierútját segítve hívja fel a figyelmet arra, hogy érdemes a munka világában tartani az idősebb dolgozókat is.

Hirdetni sem nagyon kellett a Roche SSC Budapest 40 év felettieket megcélzó márciusi karrierfórumát: villámgyorsan az eredetileg tervezett létszám duplájára nőtt az érdeklődők száma és betelt a 100 fős létszám. A karrierváltást fontolgató résztvevőknek bemutatták az SSC szektort és a Roche SSC Budapest komplex, 120 leányvállalatot támogató hazai tevékenységét, emellett pedig karrierkonzultációra és interjútechnika-tanácsadásra is lehetett jelentkezni.

„Akadt olyan 57 éves úr, aki hosszú pénzügyes múlt után keres új kihívásokat, egy hölgy pedig abban kért tanácsot, hogyan dolgozhatna kevesebb felelősséggel járó pozícióban, miután a karrierjében túl magas szintre jutott”

– említ két példát Hudecz Annamária HR igazgató. A jelenlévők nemcsak személyre szabott tanácsokat, hanem pozitív energiákat is kaptak, hiszen a konzultációk a meglévő értékek tudatosítását és az újrapozícionálást segítették. Az óriási érdeklődés és a pozitív visszajelzések egyértelművé tették a folytatást, így a következő rendezvényt őszre tervezik.

Bár hazánkban több, mint ötvenezer főt foglalkoztat az SSC szektor, sokak számára ismeretlen ez a világ, pedig a piac nagy fluktuációval küzd, és mind a meglévő dolgozói állomány pótlása, mind a növekedéssel járó létszámigény megköveteli a jó munkaerőt.

Sok multi cég nem gondol azonban a 40 év felettiekre, holott számos erősséggel bírnak. „Lojális, kitartó és türelmes munkaerőről van szó, akik sok nehéz helyzetet megéltek, így jelentős tapasztalatra, érzelmi intelligenciára és bölcsességre tettek szert”

– sorolja Hudecz Annamária. Ezekre az értékekre építve nagysikerű rendezvényük óta már két új embert is felvettek ebből a populációból, akiket a belépési program mellett mentor is segít a beilleszkedésben, különös tekintettel a generációk közötti tanulás lehetőségeinek megtalálására. Ám a potenciális új kollégák kezét sem engedték el: rendszeresen értesítik őket a nyitott pozíciókról, és a toborzók is különös figyelemmel kezelik az önéletrajzaikat.

A Roche SSC Budapest HR igazgatója úgy véli, a cég több olyan értéket kínál, amelyek vonzóak lehetnek minden korosztály számára, élen járnak például a munkavállalók jól-létét szolgáló kezdeményezések megvalósításában. A dolgozói igényeket számos formában támogatják, például dolgozói csoportok szponzorálásával akár maraton futás, karrier napokkal, munkatársi támogatói rendszerrel, ahol magánéleti nehézséggel küzdő kollégákat anoním módon támogatják jogi, pénzügyi és pszihológiai támogatással.

A Forbes.hu-n lehet cikket venni? Igen, de a fizetett tartalmakat mindig jelöljük.

Ezek között a Támogatói tartalom a legnépszerűbb, felváltva van kint a nyitóoldalon, a megjelenés hetében 2000 megtekintést garantálunk hozzá. A Brand Club ennél exkluzívabb, hiszen folyamatosan kint van a nyitóoldalon egy hétig, és 5000 megnyitást biztosan el fog érni. És ott van a Brand Voice is, amit kifejezetten iparági vagy szakértői megszólalásokhoz ajánlunk, szintén fix egyheti nyitóoldali kiemeléssel.

Ezek a támogatói tartalmak olyanok, amilyennek a megrendelő szeretné őket. Ezzel szemben a szerkesztőségi anyagok olyanok, amilyennek a forbes.hu újságírói megírják őket, és nem eladók.

Értékesítő kollégáink elérhetősége megtalálható a Kapcsolat menüpontban.