Támogatói tartalom

1 milliós jutalék egyetlen sikeres állásajánlatért?

A cikket támogatta a TALENTUNO

Ismét nagyot megy a Talentuno, a recruitment iparág Uber-e

A munkavállalók számára a szabadság soha nem volt még annyira fontos, mint most, és ez a trend nem fog visszafordulni. A nagyobb mozgástér nem áll meg a home office-nál, hiszen ma már a lehetőségek adottak – akár a homokos tengerparton két csobbanás között is finish-elhetsz egy projektet. A tehetség diktál. Kinyílt a világ, megnövekedtek az igényeink, ráadásul soha nem volt olyan könnyű vállalkozni, mint most. A freelancer szemlélet egyre inkább a kultúránk részévé válik. A megváltozott munkaerőpiaci körülmények között jogosan merül fel a kérdés: ha értek valamihez, amire igény van a világban és ez megélhetést tud biztosítani nekem, mi szükségem van tulajdonképpen egy tradicionális értelemben vett munkahelyre?

Say no to nine-to-five!

A nyugat felől érkező új munkavégzési trendek, mint például a 6 órás munkanap, a home office, vagy a törzsidő bevezetése hazánkban is hódítanak. Ezek az új humán igényekre jelentenek reakciót – teljes életet és karriert akarunk építeni, egyre fontosabb az értékteremtés, érezni akarjuk, hogy a munkánknak van értelme, olyan helyre szeretnénk összpontosítani energiánkat, ahol tényleg jó és értelmes célokat szolgálhatunk vele. Sok vezető döbben rá, hogy ha a produktivitásra akarja helyezni a hangsúlyt, akkor ideje elengedni a merev szabályokat, nagyobb teret adva a munkavállalóknak. Sőt, egyre többen jutnak el arra a pontra, hogy egyszerűen nemet mondanak a munkahely intézményére és freelancer-ként értékesítik tudásukat és tehetségüket. A kreatív szakmában régóta alap a szabadúszás, de ma már egy tradicionálisabb munkakörnyezetként értelmezett SSC sem teheti meg, hogy favágókét tekintsen az iroda emberére.

Éppen ezt a hullámot lovagolja meg a Talentuno nevű magyar startup a toborzás területén. Térben és időben is abszolút szabadságot ad a crowdsourcing modellre építő koncepció. A Talentuno a jövő toborzási platformja, tulajdonképpen a recruitment iparág Uber-e, vagy Airbnb-je, ha úgy tetszik. Szinte mindenki ajánlotta már be ismerősét egy-egy állásra. A Talentuno ennek az online változata. A koncepció lényege, hogy bárkiből lehet MatchMaker, azaz szabadúszó recruiter. Nincs szükség semmi másra, csak a kapcsolati hálódra és persze egy okostelefonra.

A Talentuno-n a legmenőbb állásokból válogathatsz, és ha úgy érzed, hogy valamelyik pozíciót pont az egyik ismerősödre szabták, akkor beküldöd a CV-jét, és ajánlasz neki egy hozzáillő állást. A történet csattanója, hogy sikeres elhelyezés után esetenként akár több százezres jutalékkal lehetsz gazdagabb.

Balázsik Péter és Kelliár Zsolt, a Talentuno alapítói

Sőt, most még különösen érdemes kipróbálni “matchmakerkedést”, ugyanis egyre több olyan nyitott pozíció van ahol többszázezres, esetenként akár 1 millió forintos jutalékot is zsebre tehet az a MatchMaker, akinek a jelöltje kiválasztásra kerül! (a Talentuno a regisztráló állásajánlókat hívja “MatchMaker-eknek) Tegyél egy próbát!

Szóval a Talentuno egy szexi új eszköz, ami megoldást jelenthet több munkaerőpiaci kihívásra is. Egyrészt sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mint a hagyományos recruitment megoldások, de ha igazán belemerülsz a „matchmaking” rejtelmeibe, akár fix jövedelmi forrásként is alapozhatsz a sztorira.

Persze az egész MatchMaker életérzés azért túlmutat azon, hogy csak rárepülsz a jutalékra. Az biztos, ha egy-egy ismerősödnek segítesz váltani, vagy egy tényleg jó lehetőséghez juttatod, abból mindenki profitál. Sokan azonban nem aktív álláskeresők, hanem egyszerűen csak elegük van a jelenlegiből, unatkoznak, panaszkodnak, vagy stagnál a karrierjük, de még nem érett meg bennük a váltás gondolata. Ilyenkor érdemes kibillenteni egy kicsit az adott személyt, és megmutatni neki, hogy mennyi más izgalmas, új lehetőség vár rá

A Forbes.hu-n lehet cikket venni? Igen, de a fizetett tartalmakat mindig jelöljük.

Ezek között a Támogatói tartalom a legnépszerűbb, felváltva van kint a nyitóoldalon, a megjelenés hetében 2000 megtekintést garantálunk hozzá. A Brand Club ennél exkluzívabb, hiszen folyamatosan kint van a nyitóoldalon egy hétig, és 5000 megnyitást biztosan el fog érni. És ott van a Brand Voice is, amit kifejezetten iparági vagy szakértői megszólalásokhoz ajánlunk, szintén fix egyheti nyitóoldali kiemeléssel.

Ezek a támogatói tartalmak olyanok, amilyennek a megrendelő szeretné őket. Ezzel szemben a szerkesztőségi anyagok olyanok, amilyennek a forbes.hu újságírói megírják őket, és nem eladók.

Értékesítő kollégáink elérhetősége megtalálható a Kapcsolat menüpontban.