Fotó: Fotó: amerikai Forbes
Pénz

Senkit sem kímél: 78 milliárd dollárral lett kevesebb a világ 20 leggazdagabbjának pénztárcájában

Forbes
2020. március 13. 1 perc olvasás

A Dow Jones csütörtöki bezuhanásához hasonló 1987-ben volt utoljára. Miközben koronavírus sakkban tartja a piacokat, a világ húsz leggazdagabbja egyetlen nap alatt 78 milliárd dollárt veszített összesen.

Ahogy arról a forbes.com beszámolt, Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere 8 milliárd dollárnak intett búcsút, ahogy az Amazon részvényei majdnem 8 százalékot estek. Szorosan mögötte Bernard Arnault, francia luxusmárkák konglomerátumának CEO-ja 7,7 milliárd dollárral lett könnyebb, ahogy a luxustermékek kiskereskedelmi árfolyama 9 százalékot esett.

Mark Zuckerberg 5,7 milliárdot, értékének 9 százalékát veszítette el, az Oracle-alapító Larry Ellison pedig 5,6 milliárdot, az Oracle-részvények 11 százalékos zuhanását követően.

Az S&P 500, a Nasdaq és a Dow Jones is 9 százalék fölötti zuhanással zárt csütörtökön, ahogy a piac a koronavírus miatti félelem hatását latolgatja az amerikai gazdaságra.

Trump elnök szerda este jelentette be, hogy az USA 30 napig nem fogad járatokat schengeni országokból, sorra mondják le sporteseményeket és New York állam vészhelyzetet hirdetett.

A gazdagok megpróbáltatási nem csütörtökön kezdődtek: Jeff Bezos eheti veszteségét 14,1 milliárd dollár előzte meg múlt héten, Arnault pedig 7,4 milliárdot. Luxustermékek vásárlása valószínűleg nem szerepel sok ember bevásárlólistáján ezekben az időkben.