Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Amerikában terjeszkedik a Revolut, szemet vetett a tőzsdei kereskedésre

Az egyik legnagyobb európai fintech, a több mint 30 milliárd dollárra értékelt Revolut megkezdte terjeszkedését az Egyesült Államokban, sokat remélve a lakossági tőzsdei kereskedés bevezetésétől.

A 2015-ben alapított, mostanra több mint 16 millió felhasználóval rendelkező, londoni központú Revolut népszerűségét a komoly átváltási díjaktól mentes online devizaszámla-szolgáltatásának, illetve egyszerű készpénzátutalási rendszerének köszönheti. A fintech vállalat fokozatosan neobankká változott, ahogy bevezette kriptovaluta-kereskedési, tőzsdei és a hétköznapibb bankokra is jellemző szolgáltatásait.

A CNBC szerint újabb mérföldkőhöz értek, lezárul ugyanis az a hosszú, 16 hónapos engedélyeztetési eljárás, amelynek végén a Revoluton ETF-ekkel és az NYSE valamint a Nasdaq tőzsdéken listázott cégek részvényeivel kereskedhetnek az ügyfelek.

A Revolut most minden funkciójával együtt komoly kihívója lehet a Robinhood és a Square fintecheknek, melyek fő profilja a befektetési, illetve tőzsdei részvényekkel való lakossági kereskedés.

A Revolut jelenleg elérhető kereskedési felülete, mely betekintés enged az egyes részvények árfolyam-nyereség arányáról, osztalékhozamról és egyéb részinformációkról is.

A Revolut egyelőre csak „közvetítői brókerként” teszi lehetővé a felhasználóknak a kereskedést, valójában a tranzakciókat egy new jersey-i fintech, a Drive Wealth könyveli.

A fintech befektetői körébe tartozik a Softbank és a Tiger Global. A vállalat tervei között szerepel, hogy maga is a tengerentúli tőzsdére és/vagy a londoni tőzsdére lépjen.

Oszd meg!