Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Telenor-tulaj orosz bankját veheti meg az OTP

A cseh PPF csoport eladná az orosz Home Credit & Finance bankot, az OTP pedig úgy tűnik, érdeklődést mutat iránta.

A PPF csoport a 2021 márciusában helikopter-balesetben elhunyt Peter Kellner halála után döntött a helyi Home Credit eladásáról, erről a Portfolio.hu számolt be orosz médiaértesülésekre hivatkozva.

A Vedomosztyi nevű orosz lapnak banki források számoltak be a Home Credit OTP-nek történő eladásának lehetőségéről. „Az OTP-csoport érdeklődést mutat a Home Credit iránt” – közölték. A PPF átvilágítást végez a banknál, és a felek már majdnem megállapodtak az üzletről – idézi a Portfolio a forrást. Hozzátette,

könyv szerinti érték 70-80 százalékáért vehetik meg a bankot.

Hozzátették, hogy a két társaságnak nagyon hasonló stratégiája van, ezért valószínű a köztük létrejövő üzlet.

Az OTP nem kommentálja a hírt

Az OTP nem erősítette meg a hírt, a szóvivő azt mondta a portálnak, hogy „pletykákat” nem kommentálnak.

A Home Credit a lakossági szolgáltatások nyújtására szakosodott Oroszországban és Kazahsztánban. A bank

41 millió fős ügyfélkörrel rendelkezik,

nettó nyeresége az első félévben 7,4 milliárd rubelt tett ki, és megduplázódott az előző év azonos időszakához képest – idézi a Portfolio a bank kimutatását.

A gyorskölcsönökkel is foglalkozó Home Credit legnagyobb piaca Kína, a pénzügyi szolgáltató történetében először zárt veszteséges évet (ami hatással volt az egész PPF üzleti évére is, az szintén veszteségbe fordult). A magyar Telenor többségi tulajdonosa, a PPF ugyanakkor folyamatosan csökkenti kitettségét Kína irányába. Erről a Kellner helyét átvevő Ladislav Bartoníček beszélt nemrég a Forbesnak.

Borítókép: Az OTP egyik bankfiókja. Forrás: OTP

Oszd meg!