Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Fotó: Rhodi Alers de Loper, Unsplash

Meghalni költséges dolog: a legdrágább urna 170 ezer forint, Budapesten pedig nem találni 85 ezernél olcsóbb koporsót

Nagyon nem mindegy, hol és milyen módon temetkezünk, mert a fővárosi és a vidéki, valamint a sírhelyes és az urnás temetkezés árai jelentő eltéréseket mutatnak – derült ki CIG Pannónia Biztosító megbízásából készült országos felmérésből.

A legtöbbe a koporsós temetés kerül, 11 ezer és 600 ezer forint közötti sírhelyárral számolhatunk attól függően, hogy hol szeretnénk temetkezni. A legolcsóbb vidéki urnafülke 3900 forint, a temetkezési eszközök árát illetően is a hamvasztás a leggazdaságosabb módszer.

A legolcsóbb koporsó 14 ezer forintba, a legolcsóbb urna 4600 forintba kerül, mind a kettőt Vas megyében kaphatjuk csak meg ilyen olcsón.

Budapesten 6000 forintnál kezdődnek az urnák, koporsót pedig nem találunk 85 ezer forint alatt. Ezek persze mind nagyon egyszerű, kevéssé díszített tárgyak; aki magasabb minőségű urnát vagy koporsót szeretne venni, mélyen a zsebébe kell nyúljon,

a legdrágább urna 170 ezer forintba, a legköltségesebb budapesti koporsó 380 ezer forintba kerül.

Bár azt gondolnánk, Budapesten a legdrágábbak a temetkezési kellékek, Győr-Moson-Sopron megye az egyetlen olyan terület az országban, ahol 140 ezer forint alatt nem kapni koporsót, az alapurna pedig 24 ezer forintba kerül, azaz közel ötszöröse a Vas megyei, legolcsóbb darabnak.

 

 

Mert helyes ugyan, ha az ember felkészül a legrosszabbra, de bizonyosra mégsem szabad venni.