Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Forrás: Tesla.com

Jól fogynak az elektromos autók Magyarországon, de nem a bolygó megmentése miatt

2019-ben összesen 1803 darab elektromos autót értékesítettek a forgalmazók Magyarországon, írja a Vezess.hu közleménye.

Ez annak tükrében, hogy új személyautóból összesen 158 ezret adtak el tavaly az országban, nem tűnik soknak. A több mint 800 ezer gazdát cserélt használt autóhoz képest egészen elenyésző számról van szó.

A 2018-hoz adathoz viszonyítva azonban 41 százalékkal több elektromos autó került az utakra Magyarországon.

Ugyan ezek az autók nem olcsók, mégsem vállalkozások, hanem jórészt magánszemélyek vásárolják őket. A céges vásárlások egy része mögött is egyszemélyes vállalkozások állnak.

Az újonnan vásárolt elektromos személyautókat itthon nem elsősorban környezetvédelmi megfontolásból választják a vásárlók, hanem a milliós állami és önkormányzati kedvezmények miatt.

Tavalyhoz képest friss trend, hogy a vásárlók között egyre több a vidéki településen élő személy. A forgalmazók szerint ez az újabb autók hatótávja miatt alakul így, már nem kell félni attól, hogy valaki nem jut el A-ból B-be az aksi lemerülése miatt.

A Vezess.hu szerint egyébként ezek a legnépszerűbb magyarországi elektromos autók. Az e-Golf esetében a portál felhívja a figyelmet, hogy 287 darab állami megrendelésre kórházakhoz került.

  1. Nissan Leaf – 453 db.
  2. Volkswagen e-Golf – 356 db.
  3. BMW i3 – 223 db.
  4. Volkswagen e-Up – 181 db.
  5. Hyundai Kona electric – 178 db.
  6. Renault Zoé – 83 db.
  7. Tesla Model 3 – 81 db.
  8. Hyundai Ioniq electric – 55 db.
  9. Smart ForFour – 52 db.
  10. Smart ForTwo – 46 db.

Kép: Tesla.com

Oszd meg!