Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Tegan Mierle // Unsplash

Így táboroznak a gyerekek 2019-ben: növekvő árak, csökkenő internetezési lehetőségek

A sporttáborok a legnépszerűbbek, de az idegen nyelvi táborok iránt is nagy az érdeklődés. Az árak átlagosan 10 százalékkal nőnek tavaly óta, és továbbra is Veszprém megyében táboroznak a legtöbben.

Egyre több az ún. „offline tábor”: a Táborfigyelő közleménye szerint a magyarországi táborhelyek 52 százalékában tiltják az okoseszközöket, velük pedig az internetelérést, hogy a táborozók az előttük álló feladatokra koncentrálhassanak.

Kép: Táborfigyelő

Kép: Táborfigyelő

A táborok tematikáját tekintve az idei évben teljes átrendeződés figyelhető meg a piacon.

A legnépszerűbb tábortéma 2019-ben a sport, míg az angol nyelvi és informatikai táborok holtversenyben a dobogó második fokát foglalják el.

A harmadik helyre az egyre dinamikusabban előretörő készségfejlesztő táborok kerültek, míg őket a katonai és honvédelmi- és a kalandtáborok követik a ranglistán.

Kép: Táborfigyelő

Kép: Táborfigyelő

Érdekes újdonság, hogy egyre több Magyarországon a meghökkentő témájú, vagy extrém tábor, melyekre a kereslet is folyamatosan növekszik.

Kép: Táborfigyelő

Kép: Táborfigyelő

A legnépszerűbb táborhelyszín továbbra is Veszprém megye, de Pest és Fejér megyében is sokan táboroznak. Júliusban táboroznak a legtöbben, de a helyszínen kevesebben alszanak, mint ahányan esténként hazamennek.

Kép: Táborfigyelő

Kép: Táborfigyelő

A táborok árai a táborozók rekord létszáma miatt is emelkedett, nagyságrendileg 10 százalékkal kell többet fizetni mind a napközis, mind az ottalvós táborok esetében.

Egy napközis tábor átlagos költsége egy turnusra 35 ezer forint, míg ottalvós esetén az átlagár 50 ezer forint.

Kép: Táborfigyelő

Kép: Táborfigyelő

A táborok árában hatalmas eltérések lehetnek.

A Táborfigyelőn elérhető legkedvezőbb árú ottalvós tábor 26 ezer forint, míg a legdrágább 219 ezer forint.

Főoldali kép: Tegan Mierle // Unsplash

Oszd meg!