Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Liu Shaolin Sándor

Ennyi prémiumot kapnak a téli olimpia magyar sztárjai

Csodálatos befutóval lett olimpiai bajnok a magyar gyorskorcsolya-váltó 5000 méteren, 1980 után szerzett Magyarország érmet téli olimpián, de az arany még soha sem jött össze, ezért történelmi a válogatott sikere. 

A Liu Shaolin Sándor-Liu Shaoang-Knoch Viktor-Burján Csaba összeállítású magyar váltónak a rosszul alakult világkupa-sorozat után kijött a lépés, nagyszerű hajrával nyert a magyar csapat 5000 méteren. Mellettük a magyar női váltó is nagyszerűen szerepelt, korábban 4. helyen zártak 3000 méteren.

Mindent összevetve Liu Shaolin Sándor volt a legsikeresebb az olimpián a magyar küldöttségből, a csapatarany mellett két egyéni ötödik helye is van (500 és 1500 méteren). A lányok közül Jászapáti Petrának volt még kiemelkedően sikeres az olimpia, a csapat mellett van egy egyéni hatodik helyezése is, így a nőknél ő kereste a legtöbbet.

Az olimpiai prémiumok adómentesek, a nyári és a téli játékokon szerzett eredmények díjazása között nincs különbség. Az egyéni bajnoki cím Phjongcshangban is 35 milliót ért volna, a 4 fős csapatoknál ennek 80%-át kapja mindenki fejenként.

Eredményben és pénzben is hatalmasat lépett előre a magyar gyorskorcsolya, mint ahogy az tegnap az M4 közvetítésében is elhangzott, 10 éve volt, hogy világkupa-futamon a magyar versenyző élezte a saját korcsolyáját, mert még technikai személyzetre sem volt keret.

Liu Shaolin Sándorról a márciusi Forbesba írtunk nagy portrét, a lap jövő héten jelenik meg, benne a 25 legértékesebb magyar sportoló listájával. 

 

"Sose kopogtass a lehetőség ajtaján. Csak rúgd be simán, mosolyogj és mutatkozz be."