Meg lehet próbálni, de úgy nem az igazi.
Olaszországban hol máshol, ha nem a tésztafőzésnél próbálják elejét venni az energiaválságnak. Csakhogy a Euronews beszámolója szerint nagy vitát robbantott ki az országban, hogy vajon tényleg megéri-e tésztafőzés közben elzárni a gázt, ezzel pedig spórolni a fogyasztáson.
A megosztó ügyben megszólaltatott római séf, Wasfi Mesieha szerint végül is működhet a dolog, de attól még nem tartja jó ötletnek, hiszen az élvezeti érték rovására mehet.
„Valóban, a tészta meg tud főni magától további főzés nélkül is. Ha a víz eléri a forráspontot, lekapcsolhatjuk a tűzhelyet, és a tészta tovább fő. De nem lesz az igazi.”
Az olaszországi étterem-tulajdonosoknak komoly gondot okoz, hogy emelkedő áramszámláik mellett se kelljen árat emelniük. Ezen úgy tűnik, az olasz kormány több milliárd eurós fogyasztói támogatása sem fog enyhíteni.
„Régebben 350-400 euró körül fizettem havonta, ami egyébként nem kevés, ez néha nyáron felment 500 euróra a klíma miatt. Idén csak júliusra 1407 eurós számlát kaptam”
– mondta egy menedzser a Euronewsnak.