Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]


Bővebben

Eltűnt Andy Vajna végrendelete, Vajna Tímea örökölhet mindent

Nem találták meg Andy Vajna végrendeletét, így végül az egykori filmbiztos özvegye, Vajna Tímea örökölheti a milliárdos cégeit – írja a HVG.hu.

A gazdasági portál olyan dokumentumokat böngészett, amiket nemrég adtak le a cégbíróságra. Ezekből derült ki, hogy Andy Vajna 2018. március 7-i keltezésű végrendelete eltűnt, így végül az özvegye,

Vajna Tímea lehet az örököse, 1/1-ed arányban.

„A közjegyző a hagyatéki eljárásban elhangzott nyilatkozatok és a rendelkezésre álló iratok alapján a rendelkező részben írtak szerint állapította meg az örökhagyó hagyatéki vagyonát és a hagyatéki tartozásokat. Az örökhagyó hagyatékából az örökhagyó házastársa az őt megillető örökrészre igényt tartott, a hagyaték átadását a törvényes öröklés rendje szerint kérte. A fénymásolatban rendelkezésre álló végrendeletben végrendeleti végrehajtóként kijelölt személy az eljárásban az öröklés rendjét nem vitatta. Az örökhagyó házastársának az örökhagyó hagyatékával szemben házastársi vagyonközösségi igénye nem volt” – szerepel a dokumentumban a HVG szerint.

Andy Vajna a Forbes 2018-as gazdaglistáján a 18. leggazdagabb magyarként szerepelt, 67,3 milliárd forintos becsült vagyonnal. Az eltelt időszakban azonban sok dolog történt a januárban elhunyt milliárdos után maradt céghálójában.

A legfrissebb milliárdoslistán, így Andy Vajna vagyonszámításán már dolgozunk, a 2020. januári magazinban fog megjelenni.

Meghalt Andy Vajna, a 18. leggazdagabb magyar


 

"Az oligarcha szó csak arra jó, hogy megsértsenek vele embereket."

 
Csányi Sándor, a leggazdagabb magyar