Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Egyre nő a Szállás.hu, 1,8 milliárdos céget vett

A kedvezményes utazásokat kínáló, magyarországi Maiutazás.hu Csoportra és a külföldi utazásokban erős Utazok.hu Kft.-re tett sikeres ajánlatot a cég.

A Gazdasági Versenyhivatal is engedélyezte az akvizíciót, a tranzakció augusztus 1-jén zárult.

A Maiutazás.hu Csoport (Maiutazás.hu, Hotelkupon.hu, Foglaljvelunk.hu, PihiPakk.hu) 2018-ban 1,8 milliárd forintos árbevételt ért el, ami a Szallas.hu 4,2 milliárd forintos árbevételének csaknem fele.

A teljes integráció 2020 év végére várható, amelynek eredményeként a Szallas.hu tovább kívánja erősíteni a Maiutazás.hu márkát.

A tervek szerint az Utazok.hu Kft., mint külföldi utazásszervező, a jövőben is megmarad önálló cégként.

A PihiPakk.hu oldalnak köszönhetően élménycsomagok értékesítésével is bővül a Szallas.hu szolgáltatásköre. A portál szerint a belföldi turisztikai piacon konszolidációs időszak zajlik, ez hozzájárul ahhoz, hogy erősödjön a verseny a külföldi szolgáltatókkal is.

Ebben a folyamatban a Szallas.hu mellett aktívan részt vesz a szintén OTP Csoport-tag PortfoLion kockázati és magántőke alapkezelő is.

Az OTP-hez tartozó Portfolion Regionális Magántőke alap tulajdonában lévő Szallas.hu 140 fős állománya most 26 fővel bővült, csoportszinten pedig 275 munkatárssal dolgoznak már 5 régiós országban.

A Szállás.hu-nak nem ez az első, és még csak nem is a második komoly felvásárlása. 2017 nyarán három konkurens céget is bekebelezett a vállalat, melyek egy évvel korábban egymilliárd forint értékben értékesítettek utazásokat. Kevesebb mint egy évvel később, 2018 elején már egy jelentős lengyel szállásfoglaló csoport felvásárlása következett, májusban pedig egy román oldal volt soron.

A felvásárlások részleteiről korábban is írtunk:

A szallas.hu nem viccel, idén nyáron három konkurens céget falt fel

Lecsapott lengyel konkurensére a Szallas.hu

Romániában is bevásárolt a Szállás.hu

Szárnyal a Szállás.hu: Csányi örülhet a turizmus felfutásának (is)

Kép: Szállás.hu

 

„A világ egy könyv és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el”