Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Lengyelország

Lecsapott lengyel konkurensére a Szallas.hu

Felvásárolta a Szallas.hu a lengyel online szálláspiac egyik legrégebbi szereplőjét, a 2002-ben létrejött Spanie.pl csoportot. A cég szeretne középtávon piacvezetővé válni Lengyelországban.

A Szallas.hu 2017 nyarán bővült először felvásárlás révén, akkor három konkurens céget kebelezett be. Az elmúlt években viszont a lengyel piacon növekedtek a legdinamikusabban, a folyamat gyorsítása miatt úgy döntöttek, felvásárolják a lengyel Spanie.pl-t, 100 százalékban saját tőkéből. A lengyel oldalt évente 5 millió utazó keresi fel, nagyjából 52 ezer belföldi szálláshellyel gyakorlatilag a teljes lengyel kínálatot lefedi. A Szallas.hu lengyelországi operációja várhatóan az eddigi háromszorosára nő majd, áll a cég közleményében.

Nem ez az egyetlen külföldi piac, ahol a cég képviselteti magát, a román, horvát, szlovák, szlovén és osztrák piacon is tovább erősítenék a jelenlétüket.

A Szallas.hu célja, hogy regionális sikertörténetet írjon.

A teljes integráció, a két cég technológiájának és az üzletmenetének összehangolása a körülbelül 8 hónapot vesz majd igénybe. A Spanie.pl jelenleg a hagyományos hirdetési-telefonálgatós modellben működik, ezt váltja majd fel az online foglalási rendszer. A Szallas.hu jelenleg Nocleg.pl („Szallas.pl”) néven fut a lengyel piacon, a szeptemberben lezáruló integráció után a Spanie.pl is ezen a néven működik majd.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) szerint 2016-ról 2017-re 3,6 százalékkal növekedett a Lengyelországból beutazó forgalom, a Szallas.hu a felvásárlástól a lengyel turistaforgalom további növekedésére számít.

Az oldal 2008-ban startolt, a GKI Digital 2017-es felmérése alapján a Szallas.hu Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala, 175 ország szálláshely-kínálatát közvetíti több mint 1 millió regisztrált felhasználóval és havi 2 millió látogatóval. A Szallas.hu csoporthoz tartozik még a Szallasguru.hu és a KonferenciaHotelek.hu is.

Borítókép: Jimmy Moon / Unsplash

Oszd meg!