Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Egyre népesebb a szupergazdagok klubja Amerikán kívül. Mennyi a beugró az elitbe?

A Wealth-X riportja szerint az Amerikai Egyesült Államokban van a legtöbb szupergazdag (az eredeti terminológia szerint: ultra-high-net-worth individual – UHNWI): több mint 80 ezren tartoznak ebbe a kategóriába, ami ötször több, mint a következő öt ország együtt (Japán, Kína, Németország, Kanada és Franciaország).

Akkor számít valaki szupergazdagnak, ha legalább 30 millió dolláros vagyona van. Az USA-ban él az összes ilyen ember 31 százaléka – írja a Forbes.com.

Viszont, annak ellenére, hogy itt lakik a legtöbb szupergazdag, az elképesztő ázsiai gazdasági fejlődés miatt ma már ott nő leggyorsabban a szupergazdagok száma: 2016 és 2017 között Kínában 19 százalékkal több ilyen ember lett, ez a növekedés kétszerese az észak-amerikainak. Az elmúlt öt évben egy másik meglepő ország is hatalmasat nőtt: Bangladesben 17,3 százalékkal nőtt a szupergazdagok klubja 2012 és 2017 között. Kínában 13,4, Vietnamban 12,7 százalék volt a növekedés, de két számjegyű növekedést könyvelhetett el Kenya és India is 11,7, illetve 10,7 százalékkal. Az USA-ban ez a mutató viszont csak 8,1 százalék.

 

Oszd meg!