Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ebben a budapesti utcában érnek most a legtöbbet az ingatlanok

Budapest és ezzel az ország legdrágább utcája az V. kerületi Dorottya utca, ahol egy négyzetmétert tavaly átlagosan 1,6 millió forintért adtak el. A legalacsonyabb ingatlanár Békés megyében 20 ezer forint volt négyzetméterenként. Ezzel legdrágább és legolcsóbb ingatlanok között nyolcvanszoros volt a különbség – derül ki az ingatlan.com KSH és saját adatok alapján készült elemzéséből.

A legdrágábbak  

A budapesti lakáspiac új legdrágább utcája 2018-ban 1,596 millió forintos négyzetméterárral az V. kerületi Dorottya utca. A 2017-ben 1,346 millió forinttal listavezető, VII. kerületi Hunyad lejtőtől vette át az első helyet.

Az új top tízes rangsorban nyolc – 1,05-1,34 millió forintos átlagos négyzetméterárral –  az ötödik kerületé. A Dorottya utca után a Vértanúk tere, a Vörösmarty tér, a Vécsey utca, a Garibaldi utca, a Zrínyi utca, a Ferenciek tere, és az Apáczai Csere János utca számított a legdrágábbnak tavaly. Budapest kilencedik legdrágább utcája a gellérthegyi Bérc utca, a tizedik pedig a II. kerületi Boróka utca. Az előbbiben négyzetméterenként 1,18 millióért, utóbbiban 1,045 millió forintért keltek el a lakások.

A Dorottya utcai lakásoknál is voltak drágábban kínált ingatlanok, amelyeket magánszemélyek dobtak piacra. Az V. kerületi Galamb utcai lakásért a tulajdonos négyzetméterenként 2,7 millió forintot szeretne kapni.

A legolcsóbbak

2017-ben és 2018-ban is a VIII. kerületi Hős utca volt a legolcsóbb Budapesten. Tavalyelőtt 75, tavaly pedig 40 százalékos drágulással 103 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár.

A második és harmadik legolcsóbb utca Budapesten a XVIII. kerületi Bajcsy-Zsilinszky út és a XVII. kerületi Nápoly utca, előbbiben 187 ezer, utóbbiban 199 ezer forintra jött ki az átlagos négyzetméterár.

Az országban a legolcsóbb ingatlanok tavaly a Békés megyei Mezőhegyesen cseréltek gazdát, négyzetméterenként  20 ezer forintos áron.

Így az országon belül a legdrágább és legolcsóbb ingatlanok négyzetméterára közötti különbség 2017-ben hetvenszeres, 2018-ban nyolcvanszoros volt.

Fotó: Ferdinand Stöhr // UNSPLASH

Las Vegas az a hely, ahol a pénz tényleg tud beszélni. Azt mondja: viszlát.