Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Bolt: már borravalót is adhatunk a sofőröknek, 15 percünk van dönteni

Új funkcióval bővült a Bolt, derült ki a cég blogposztjából – illetve egy tegnapi utam után kapott automatikus e-mailből.

„Az elmúlt pár hónapban a Bolt sofőrök mindent megtettek azért, hogy a lehető legbiztonságosabb körülményeket biztosítsák utazásaid során” – kezdődik a levél, ami aztán röviden ismerteti az új, az alkalmazás frissítésével elérhetővé váló funkciót.

Advertisement
Kép: Bolt

Úgy működik, hogy ha végeztünk a fuvarral, az appban értékelhetjük a sofőrt – aki 4 vagy 5 csillagot kap, az kaphat borravalót is. Az út vége után 15 percen belül kell eldönteni, utalunk-e jattot vagy sem, az így adott összeg pedig teljes egészében a sofőr zsebébe vándorol.

Hogy mennyit illik adni?

„Több mindentől függ, hogy mennyi borravalót adsz – a szolgáltatástól, a hangulatodtól vagy a szituációtól. A hüvelykujjszabály szerint annyit adj, amennyit kényelmesnek találsz. Bármekkora az összeg, minden bizonnyal tetszeni fog a sofőrnek, és tudatja vele, hogy nagyszerű munkát végez” – írja a poszt, ami a készpénzes fizetésre is kitér – „használd a hagyományos megoldást”, fogalmaz.

A jatton túl köszönetnyilvánításra is van lehetőség, ezt üzenetben küldhetjük el a sofőrnek. A cég hangsúlyozza, hogy akkor adjunk borravalót, ha úgy érezzük, az illető kiérdemelte, azaz nem szeretnének senki afelé presszionálni, hogy automatikusan többet fizessen a szokottnál.

A sofőrök mindenesetre megérezhették a járványt, a szóban forgó fuvarom azt mesélte, volt olyan nap, hogy mindössze két utast vett fel, mert vélhetően mindenki otthon volt.

Kép: Bolt // Facebook


 

„Tele vagyunk ötletekkel. Én a megoldásokat kedvelem.”