Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

Unsplash

Jön az azonnali utalási rendszer, júliustól nem kell napokat várni arra, hogy célba érjen a pénzünk

2019 júliusától minden 10 millió forint érték alatti utalás 5 másodperc alatt célba ér majd minden hazai banknál, a rendszer pedig 7/24-ben üzemelni fog – bizony, akár pénteken és éjszaka is, írja az Index.

Bár már ez is nagy könnyebbség a most élő rendszerhez képest, ami ugye a bankok nyitvatartásához igazodik, azaz mondjuk a péntek délutáni utalások csak hétfőn reggel érnek célba, további fejlesztések is várhatók, elsősorban biztonság terén.

Telefonszámunk, e-mailcímünk és adószámunk is hozzárendelhető lesz a bankszámlánkhoz, másodlagos azonosítási lehetőséget adva felhasználók kezébe.

További újdonság a fizetési kérelem funkciójának bevezetése: ennek segítségével pénzt kérhetünk azoktól, akiknek ismerjük a bankszámlaszámát vagy a már említett másodlagos azonosítóját (tehát telefonszám, e-mail, adószám is játszik). A címzett értesítést kap az igénylésről, amit vagy jóváhagy, vagy elutasít. Ebben a rendszerben akár az eladók is kezdeményezhetik a vásárló által vett termék kifizetését.

A portál szerint ez még okozhat kavarodást:

„Érdekes kérdést vet fel, hogy az új rendszer mennyire szorítja majd háttérbe a jelenlegi kártyaszolgáltatókat, az ő szolgáltatásuk ugyanis így akár megkerülhetővé is válhat.”

Olvasd el Pénz rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő