Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Unsplash

Jön az azonnali utalási rendszer, júliustól nem kell napokat várni arra, hogy célba érjen a pénzünk

2019 júliusától minden 10 millió forint érték alatti utalás 5 másodperc alatt célba ér majd minden hazai banknál, a rendszer pedig 7/24-ben üzemelni fog – bizony, akár pénteken és éjszaka is, írja az Index.

Bár már ez is nagy könnyebbség a most élő rendszerhez képest, ami ugye a bankok nyitvatartásához igazodik, azaz mondjuk a péntek délutáni utalások csak hétfőn reggel érnek célba, további fejlesztések is várhatók, elsősorban biztonság terén.

Telefonszámunk, e-mailcímünk és adószámunk is hozzárendelhető lesz a bankszámlánkhoz, másodlagos azonosítási lehetőséget adva felhasználók kezébe.

További újdonság a fizetési kérelem funkciójának bevezetése: ennek segítségével pénzt kérhetünk azoktól, akiknek ismerjük a bankszámlaszámát vagy a már említett másodlagos azonosítóját (tehát telefonszám, e-mail, adószám is játszik). A címzett értesítést kap az igénylésről, amit vagy jóváhagy, vagy elutasít. Ebben a rendszerben akár az eladók is kezdeményezhetik a vásárló által vett termék kifizetését.

A portál szerint ez még okozhat kavarodást:

„Érdekes kérdést vet fel, hogy az új rendszer mennyire szorítja majd háttérbe a jelenlegi kártyaszolgáltatókat, az ő szolgáltatásuk ugyanis így akár megkerülhetővé is válhat.”

 

„Az utazás egyik jó oldala, hogy megtanulod, mit értékelj, ha egyszer hazatérsz”