Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Wil Stewart // Unsplash

A PayPal megoldja a kiegyenlítetlen kölcsönsörök problémáját: itt az ingyenes személyközi fizetés

Ingyenes személyközi fizetési szolgáltatást indított a PayPal. A rendszer lényege, hogy PayPal-profil esetén díjmentesen utalhatunk pénzt az ismerőseinknek.

A cég szerint az ötlet hátterét a kis kölcsönök kiegyenlítési problémája adja: egy kutatás szerint a magyarok évente átlagosan 9–15 ezer forintot adnak kölcsön barátaiknak és családtagjaiknak, a vissza nem fizetett kölcsönök pedig a 300 ezer forintot is elérhetik.

Igen ám, de ha a kölcsönt adó és elfogadó személyek rendelkeznek PayPal-fiókkal, úgy díjmentesen rendezhetik a tartozást.

A PayPal-számlával rendelkező magyar felhasználók díjmentesen küldhetnek forintot Magyarországon belül, továbbá eurót és svéd koronát az Európai Gazdasági Térség országaiba, amennyiben ehhez nem szükséges pénznemek váltása.

A szolgáltatás minden magyar PayPal felhasználó számára elérhető. A rendszer kiküszöböli azokat a jutalékokat, amelyeket akkor kell fizetni, amikor hagyományos bankok segítségével utalunk külföldre. A szolgáltatás Magyarországgal együtt összesen 25 országban vált elérhetővé, használatához pedig nem kellenek banki adatok, elég egy e-mail cím – a tranzakció azonnali.

Fotó: Wil Stewart // Unsplash

Oszd meg!