Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

9 százalék plusz az Intelnél

Az Intel, a világ legnagyobb csipgyártója bejelentette, hogy harmadik negyedéves növekedése 9 százalék, azaz 15,78 milliárd dollár. Ezzel túlszárnyalták a 15,58 milliárdos elemzői várakozásokat – írja a Forbes.com.

A negyedik negyedéves előrejelzés azonban csökkentette a részvények értékét. Az Intel várható negyedik negyedéves bevétele 15,7 milliárd dollár lesz, alatta a 15,86 milliárd dolláros elemzői várakozásoknak. Emiatt a cég részvényei majdnem négy százalékot estek.

Így néznek ki a cég egyes üzletágai:

  • A Client Computing Group (ebben van például a pécés és a mobilos üzletág) egy év alatt 5 százalékot nőtt, 8,9 milliárd dolláros bevétellel.
  • Az adatközpontokkal foglalkozó ág 10 százalékot nőtt, 4,5 milliárd dolláros bevétellel;
  • Az IoT (Internet of Things, azaz a dolgok internete) 19 százalékot nőtt, 689 millió dolláros bevétellel;
  • A memória-üzletág 1 százalékot csökkent, 537 millió dolláros bevétellel;
  • A programozható csipek (ehhez az Altera tavalyi, 16,7 dolláros felvásárlásával jutottak) 9 százalékot csökkent, 425 millió dolláros bevétellel.

Az Intel arra számít, hogy ezektől az eredményektől függetlenül növekedési pályára tud állni, növekedést várnak a pécés szektorban is. Sokat fektetnek az IoT-ba is, az előző, veszteséges negyedévek után az adatközpontokkal foglalkozó üzletág is nőtt. Előző negyedévi nagy eredményük az is, hogy sikerült bejutniuk az Apple világába: az Iphone 7-ben lévő LTE-modemek a Qualcomm mellett Intel processzorokkal is elérhetők.

Oszd meg!