A jó élet

86 fős luxusszigetre költözik Ivanka Trump és Jared Kushner. Kik lesznek a szomszédaik?

Forbes
2021. január 18. 2 perc olvasás

Január 20-án beiktatják Joe Bident mint az Egyesült Államok új elnökét, ezzel Donald Trump és az apparátusa elköltözik a Fehér Házból. Lánya, Ivanka Trump a férjével Jared Kushnerrel talán nem jár olyan rosszul a költözéssel. 

A héten Donald Trumppal együtt Ivanka Trump és Jared Kushner is búcsút intenek Washingtonnak de egy hasonlóan exkluzív társaságba vonulnak vissza. Decemberben vásároltak 32,2 millió dolláros birtokot a floridai Miami-Dade megye egy luxus szigetközösségén, amelynek lakossága csupán 86 fő, jórészt dollármilliárdosok.

Kushnerék attól a Julio Iglesiastól vásárolták az ingatlant, aki 2015-ben lebohócozta Trumpot a bevándorlásellenessége miatt, úgy tűnik, a pénz legyűrte a politikai meggyőződést – írja a forbes.com

Valójában az új lakók minden bizonnyal jól kijönnek majd új szomszédaikkal. A Miami Herald szerint a sziget 53 szavazóképes lakójának 79 százaléka Trumpra szavazott. De kik ők pontosan?

Tom Brady és Gisele Bündchen

Decemberben vásároltak egy 17 millió dolláros birtokot a sziget Indian Creek nevű részén. Az itt álló ingatlant várhatóan lebontják és egy új villát építenek a helyére.

Az ingatlan becsült értéke: 17 millió dollár

Carl Icahn

A Wall Street történetének egyik legsikeresebb üzletkötője, az Icahn Enterprises tulajdonosa. 2014-ben vásárolta meg Donald Trump becsődölt Taj Mahal kaszinóját Atlantic Cityben, amit három évvel később 100 millió dolláros veszteséggel adta el a Hard Rock Internationalnek.

Az ingatlan becsült értéke: 25,4 millió dollár

Tamim bin Hamad Al Thani katari emír

A negyvenéves emír 2019-ben közel ötvenmillió dolláros palotát vásárolt a szigeten.

Az ingatlan becsült értéke: 49,9 millió dollár

Julio Iglesias

A spanyol énekes-dalszerző a világ egyik legsikeresebb előadója a Trump-Kushner-vásárlás után is tulajdonol ingatlant a szigeten.

Az ingatlan becsült értéke: 22 millió dollár

Edward Lampert

A sziget talán legellentmondásosabb figurája, Lampert a Sears Holdings tulajdonosa, a vagyonát 1,6 milliárd dollárra becsülte az amerikai Forbes. Amikor a cégcsoportba tartozó Sears, Kmart és Kenmore bolthálózatok 2013-ban becsődöltek, felröppent a hír, hogy Lampert személyesen profitált a csődből. Lampert minden ilyen állítást visszautasított.

Az ingatlan becsült értéke: 41,1 millió dollár