Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: neonbrand // Unsplash

30 ezer dollár összdíjazású startupversenyt hirdet az innovációs tárca

Országos versenyt hirdet az IKT (információs és kommunikációs technológia) startupok nemzetközi piacra lépését elősegítő Input Program. A megmérettetésen elnyerhető díjak három csapat nemzetközi szakmai programon való részvételét teszik lehetővé összesen mintegy 30 ezer amerikai dollár értékben. A döntőt szeptemberben, a budapesti ITU Telecom World 2019 találkozó keretében rendezik majd meg.

A verseny célja, hogy a startup vállalkozások számára kiemelt nemzetközi közegben bemutatkozási lehetőséget biztosítson, hozzájáruljon sikeres külpiacra lépésükhöz – áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében. A fordulókon a versenyzők élő interjúban bizonyíthatják rátermettségüket, az öt legígéretesebb vállalkozás az ITU (International Telecommunication Union) Telecom World 2019 rendezvény nemzetközi zsűrije előtt mutathatja be programját, amit majd Budapesten tartanak.

Az első három helyezett nyereménye a nemzetközi szakmai rendezvényen való részvételt, a kapcsolódó felkészülést és tanácsadást, B2B találkozók szervezését foglalja magában, összesen mintegy 30 ezer amerikai dollár értékben. Az első helyezett az észak-amerikai piacon 20 ezer dollár, a második helyezett Európán belül 5 ezer dollár értékű csomagban részesül. A dobogó harmadik fokára fellépő vállalkozás pedig garantáltan részt vesz a finnországi Slush 2019 startup rendezvényen.

A szervezők szerint a versenyen indulók egyedülálló nemzetközi kapcsolatrendszerre és tudásra tehetnek szert,

a zsűribe pedig olyan világszerte elismert szakembereket hívtak meg, mint Thore Vestby, az Ichi Fund igazgatósági elnöke.

A versenyre 2019. július 14-ig lehet jelentkezni. További, részletes információk ITT olvashatók.

Az Input programról

A mintegy 5,5 milliárd forint uniós forrásból megvalósuló Inpot Programot ak ormány indította, a hazai infokommunikációs szektor startup, mikro- és kisvállalkozások hatékonyságát, jövedelemtermelő képességének erősítését szeretné elősegíteni, ezzel párhuzamosan exporttevékenységük növelésére ösztönzi őket.

Az Input célja, hogy a program által bevont IKT szektor startup vállalkozásai, és az innovatív informatikai projekteket kezdeményező természetes személyek száma elérje a 350-et és jelentős részük nemzetközi sikereket is elérjen. A programhoz kapcsolódóan összesen több mint 250 ingyenes képzésre és rendezvényre kerül sor 2021 áprilisáig.

 

Fotó: neonbrand // Unsplash

Oszd meg!