Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Öt egyszerű jel, hogy lehet, hogy ki akarnak rúgni

Intő jelek, amik azt sugallják, ideje frissíteni azt az önéletrajzot.

Annyi mindent meg lehet ma már jósolni: az időjárás-előrejelző algoritmusok segítségével már egészen pontosan ki tudják adni, hol és mikor fog lecsapni a vihar, elképesztő módon még a vonatok késését is meg tudják jósolni a késés kezdete előtt öt perccel, de még a bibliai József is be tudta lőni, meddig fognak tartani a szűk esztendők – egy szó mint száz, minél előbb fel vagyunk készülve egy esetleges nehézségre, annál könnyebben fogjuk átvészelni azt. Üzleti oldalakról szemezgettünk a fenyegető jelekről: honnan tudhatjuk meg időben, hogy ki akarnak rúgni?

Hirtelen kihűl a barátság a főnökkel

A jó viszony hirtelen formálisba csap át. A közös ebédeknek annyi. A főnöknek mindig van dolga, ránk pedig sosincs öt perce. Persze neki is kellemetlen lenne úgy tenni, mintha nem arra készülne, hogy hamarosan közli, hogy kezdhetünk új munkahelyet keresni.

Felvásárlás

Amennyiben a céget felvásárolják, és nem kulcspozícióban dolgozunk, számíthatunk arra, hogy az új vezetés úgy dönt, lecseréli az alkalmazottak egy részét, vagy megszüntet bizonyos részlegeket.

 

jeremy-yap-108496

Egyre kevesebb a munka

Ez egy nagyon erős jele annak, hogy a cégnél a karrierünk vége felé közeledünk, mert

a főnökünk egyszerűen nem akarja, hogy a távozásunkkor sok elvarratlan szál maradjon utánunk.

Bizonyos feladatokat másokhoz delegálnak

Nem, általában nem a rajtunk lévő nyomást akarják csökkenteni azzal, hogy bizonyos feladatokat átadnak más kollégáknak.

Nem elég jó a munkánk

Hirtelen elmarad a pozitív megerősítés, a megmaradt feladatok lehetetlenül nehéznek tűnnek.

 

Lehet, hogy csak paranoia? 
A felvázolt opciók természetesen nem 100 százalékban jelentik azt, hogy kezdhetjük elpakolni az irodai szivacslövő pisztolyt, de ettől függetlenül érdemes résen lenni, ha valami látványosan megváltozik a hétköznapokban. Az önéletrajzunkat amúgy is érdemes mindig frissen tartani, viszont nem biztos, hogy a LinkedIn-re is ki kell írnunk, hogy munkát keresünk.

 

Oszd meg!