Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Néhány kegyetlen és okos app, amivel sok időt nyerhetünk

A produktivitási szoftverek rád hatnak, az automatizálási szoftverek pedig a produktivitási szofterverekre. Bonyolultan hangzik? Pedig ezektől lehet egyszerűbb az életed.

Nem kell programozónak lenned ahhoz, hogy kihasználd az automatizált szolgáltatások előnyét, és ezeknek az automatizmusoknak a nagy részét be tudod állítani előre elkészített feladatokat használva. Akár új vagy ebben a produktivitási alkalmazásokban, akár használsz már néhányat, hogy növeld a munkanapjaid hatékonyságát, ezek a szolgáltatások segítenek neked, hogy a legtöbbet hozd ki belőlük.

De mire jók pontosan az automatizálási szoftverek? Például arra, hogy segítségükkel kapcsolódhatok a kedvenc produktivitási alkalmazásomhoz, személyre szabhatom és kihasználhatom az előnyeit. Ezzel egy csapásra megszabadulhatok az ismétlődő igazgatási feladatoktól, ami rengeteg időt elvesz a mindennapjaimból.

Néhány példa arra, hogy az automatizálás miként teheti könnyebbé az életem

Használok egy feladatkezelő applikációt, hogy nyomon kövessem a különböző projektjeimet és azok haladását, vagy válaszoljak az ügyfeleim e-mailjeire – mindez fontos része a munkámnak, mely jelentős részét kiteszi az időmnek. A webes applikáció automatizálásával hozzáadhatok az e-mailjeimhez „megválaszolni” jelölést, amit importál a feladatok mappába, így tisztábban látom, hogy miket kell még megcsinálnom, anélkül, hogy egész nap a bejövő e-mailjeim ellenőrizném.

Néhány további példa, hogy mit tudok elérni, ha különböző applikációk képességeit szinkronizálom:

  • meghatározott időközönként automatikusan posztolhatok a közösségi média-felületeken
  • emlékeztetőt küldhetek ki egy órával a konferencia-megbeszélés megkezdése előtt az összes résztvevőnek
  • automatikusan e-mailt küldhetek a családnak, amikor végeztem a munkával és elindulok hazafelé

Melyiket kellene használnod?

Az IFTTT és a Zapier a két legismertebb szolgáltatás. Az IFTT rövidítés jelentése: ha ez, akkor az. Az ingyenes szolgáltatás segítségével a felhasználók beállíthatnak egy feltételt, amely beindít egy tevékenységet egy webes applikáción vagy készüléken.

A Zapier hasonlóan működik, de ennél inkább a munka áll a középpontban és sok esetben képes sokkal összetettebb folyamatokat is kontrollálni. Bizonyos mennyiségű feladat után előfizetési díjat kell fizetnünk, 20 dollárnál kezdődik a havidíj.

Bónusz hack: túl sokat Facebookozol? Töröld le a mobilodról az alkalmazást, plusz telepítsd a gépedre a StayFocusd Chrome Plugint! Ezzel beállíthatod, hogy bizonyos ideig ne tudj egyes oldalakt nézni, így nincs elcsábulás!

Ha pedig mérni is szeretnéd, hogy hol mennyi időt töltesz, akkor íme, erre is van egy app: WasteNoTime.

Oszd meg!