Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nálunk is elindul a Facebook tanulós platformja

A Facebook Magyarországon is elindítja a Get Digital nevű digitális oktatási platformját, amelyen a diákok mostantól magyarul juthatnak hozzá a digitális alapismeretekkel és a digitális jólléttel, aktivitásokkal és lehetőségekkel kapcsolatos tananyagokhoz. 

A Get Digital szülők, tanárok és tizenévesek számára készült, magyarországi bevezetésében a Skool civil szervezet is részt vett.

Óratervek, beszélgetésindítók, tevékenységötletek, videók és más források a fiatalok eligazításához a digitális világban

– foglalja össze a platform lényegét és célját a Facebook.

A tanórák és tananyagok a Harvard és a Berkeley által rendelkezésre bocsátott oktatási segédanyagokon alapulnak. A platformot úgy tervezték, hogy az osztálytermekben és otthon is felhasználhatók legyenek.

30 milliós hiteltől szenvedett, most havonta keres ennyit online oktatással

A digitális tananyagok a koronavírus-járvány során még fontosabbá váltak, hiszen sokan távoktatásban tanulnak, és a diákok több időt töltenek eszközeik használatával. A Get Digital a diákok kutatómunkáját igénylő leckéket és információforrásokat kínál, hogy a fiatalok elsajátíthassanak belőle olyan készségeket, amelyekkel „felelősségteljes digitális polgárokká válhatnak” – fogalmaz sajtóközleményében a Facebook.

A tartalmakat úgy tervezték, hogy azok elősegítsék a fiatalok alapvető kompetenciáinak és készségeinek fejlesztését a digitális világban való biztonságosabb eligazodásához.

Az egyes területekhez konkrét, egy-egy kiválasztott kérdéskört teljes egészében lefedő tantervek érhetők el, a tananyagokból a szülők is segítséget kaphatnak így felkészülten beszélgethetnek gyermekeikkel a digitális biztonságról. A tizenévesek maguk is találhatnak szórakoztató feladatokat az anyagok között, amelyek segítenek az interneten való navigálásban és az online közösségek létrehozásában.

 

Oszd meg!

"Ha van valami, ami biztosan nem működik, az az, ha egy befektetőnek írsz a LinkedInen."