Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Csányi Attila, a Bonafarm vezérigazgatója a Forbes 2018. áprilisi Legyél jobb! napjának egyik szekciójában. Fotó: Fekete Csaba

Miért dolgozik az, aki a leggazdagabb magyar családba születik? 7 erős mondat Csányi Attilától

A bankvezér legidősebb fia a családi tulajdonú Bonafarm vezérigazgatója, hatezer alkalmazottat irányít. Nem készült rá tudatosan, hogy ő vigye tovább a mezőgazdasági csoportot, Amerikát is meg kellett járnia előtte. Csányi Attila a budapesti BMC-ben csütörtökön rendezett Forbes Legyél jobb! napjának első szekciójában beszélt munkáról, motivációról és a Csányi-örökségről. 

Ha valaki az ország leggazdagabb családjába születik, felmerül a kérdés, őt mi motiválja, hogy dolgozzon.

Csányi Attilát semmi sem riasztja jobban, mint ha valaki a jó körülmények miatt átlagon felüli képességűnek gondolja magát.

Ezért magának mindig hangsúlyozza, hogy nincs semmilyen extra képesség, csak szorgalom.

Apja nem terelte afelé, hogy valamelyik családi cégnél helyezkedjen el, de még csak azt sem, hogy itthon építsen karriert. Meghagyta a döntés szabadságát, ő pedig élt vele. Úgy kalkulált, hogy ha külföldön építene karriert, kereshetne jó pénzt vele, miközben ugyanazt a tudást a Bonafarm eredményességének érdekében is bevethetné, de úgy nagyobb értéket teremtene, nemcsak pénzt keresne.

Nem készült rá tudatosan, hogy ő vigye tovább a mezőgazdasági cégcsoportot, de immár nyolc éve vezeti a Bonafarm Csoportot, vezérigazgatóként közvetve hatezer alkalmazottat irányít. A Forbes Legyél jobb! napján arról beszélt, hogyan nevelte a család munkára, hogyan áll hozzá az apja örökségéhez, és miért ment az USA-ba tanulni négy év tanácsadói munka után.

1. Arról, hogyan nevelte az munkára, amikor gyerekkorában a nagyszüleit kísérte dolgozni a kőbányai lakótelepről…

A gyerekkori korlátok lesznek a felnőttkori kapaszkodók.

2. Mi motiválja a munkában…

A munka együttműködés és alkotás, ennek a szépsége visz előre.

3. Hogyan áll a Csányi-örökséghez…

Az, ami eddig volt, nem az én teljesítményem. Az vagyok, amit én hozzáteszek. Ha semmit nem teszek hozzá, akkor egy senki vagyok.

4. Miért ment négy év tanácsadói munka után a tengerentúlra tanulni…

El kell menni minél messzebb a családtól.

5. Az amerikai tapasztalatokról…

Ott az emberek feltételezik egymásról a jóindulatot, azt nézik, milyen közös értéket tudnak együtt létrehozni.

6. És arról, milyen volt utána hazajönni…

Itthon néha olyan érzés, mintha azon gondolkodnánk, hogyan szedjünk ki a másikból értéket.

7. A modern mezőgazdaság szépségéről…

Szeretném elérni, hogy a mezőgazdaságról ne az jusson az embernek eszébe, hogy gumicsizmában térdig gázolunk a szarban, hanem komoly befektetés, technológia és digitalizáció van benne.

_DPH6032-8 _DPH6033-9 _DPH6036-10 _DPH6038-11 _DPH6043-12 _DPH6048-14 _DPH6050-16 _DPH6051-17
<
>
A BMC-ben telt ház előtt beszélt arról, mit jelent a munka az ország leggazdagabb családjának egy tagjának.

Életünk nagy részét a munka teszi ki, de miért dolgozunk? Hol a munka helye az életünkben? A Legyél jobb! napon a Forbesban szereplő vállalkozók és üzletemberek mesélnek arról, őket mi motiválja, hogyan találtak rá  munkára, amit szeretnek, és hogyan talltak egyensúlyt munka és magánélet között.

Oszd meg!