Te
miért
dolgozol?

A munka helye az életben.

 
Támogatónk:

Nézd meg az esemény képeit!

Kattints a gombra a képek megtekintéséhez.Képek megtekintése
Mi is a Legyél jobb! Nap?

A Forbes olvasóiban, szereplőiben és íróiban egy valami biztosan közös: mindegyikük hisz abban, hogy a fejlődés szükséges, izgalmas és folyamatos feladat. Ezért tavasszal egy egész napot szentelünk annak, hogy kiderítsük, hogyan legyünk jobbak.

A Legyél jobb! napon a Forbesban bemutatott vállalkozók és üzletemberek osztják meg saját tapasztalataikat, amit szakértő trénerek, coachok egészítenek ki tanácsaikkal.

Miért dolgozunk valójában? Hol a munka helye az életünkben? Hogyan alakítottak ki engyesúlyt munka és magánélet között a Forbesban szereplő vállalkozók és üzletemberek? Egyáltalán hogyan találtak rá a munkára, amit szeretnek? Erről szól a Legyél Jobb! Nap 2018-ban.

Előadók

Csányi AttilaNem készült rá tudatosan, hogy ő vigye tovább a család mezőgazdasági cégcsoportját, de Csányi Attila szépen lassan végrehajt egy generációváltást. Csányi Sándor legidősebb fia nyolc éve ül a Bonafarm Csoport vezérigazgatói székében, közvetve hatezer alkalmazottat irányít, és az üzleti megérzéseit apjától örökölte. Ő felel a Forbes számításai szerint hatvanmilliárd forintot érő családi vállalkozásért, és – bár az elején nem így volt, - ma már fizetést is kap érte.

Michelisz NorbertMichelisz Norbertet már korán megrészegítette a benzingőz, az égett gumi, a fékbetét illata, hiszen nagybátyja autószerelő és raliversenyző volt. Hétéves volt, amikor a nagybácsi épített neki egy vaskeretes kisautót, amivel csupán szőlői felügyelettel körözhett a faluban. 21 évesen ült először igazi versenyautóban és mindössze három tizeddel maradt el a nap legjobb köridejétől. A tehetséges fiúból a túraautó-világbajnokság első magyar résztvevője vált, 2012 és 2015 privát bajnoka. Jelenleg a Honda Racing Team JAS csapat versenyzőjeként vesz részt az FIA túraautó-világbajnokságon. 2017-ben az összetett pontverseny második helyén végzett, ezzel ő lett a magyar autósport első világbajnoki érmese.

Bánhegyi ZsófiaBánhegyi Zsófia CV-jét egy bemutatásban leírni szinte lehetetlen, de azért megpróbáljuk. Pályafutását a Nestlé Magyarországnál kezdte, majd a KLM légitársaságnál dolgozott. Volt a Heti Válasz Kiadó lapigazgató-helyettese, dolgozott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs vezetőjeként, a T-Systemsnél marketing- és kommunikációs igazgatóként, majd 2015. októberében kinevezték a teljes Magyar Telekom csoport kommunikációs igazgatójának. Tavaly március végén igazolt át a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, mint marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettes. Hihetetlen karrierút. Hogy marad egy ilyen sikeres és elfoglalt nőnek ideje a családjára, elmenni hetente kétszer-háromszor futni és Spotify zenei listákat összeállítani? Azt gondoljuk, "legyél jobb" ügyben Zsófihoz lehet fordulni válaszokért.

Jaksity GyörgyA Concorde Értékpapír Zrt. igazgatóságának elnöke egyikre azoknak a közgazdászoknak, akik nyitott szemmel járnak a világban és rendszeresen kommentálják az aktuális eseményeket. Jaksity György a felelős üzleti magatartás szószólója, de társadalmi szerepvállalása is fontos: apaként és az autista fiatalokat segítő Autistic Art Alapítvány alapítójaként különösen sokat foglalkozik az autistákat és ellátásukat érintő kérdésekkel. Rendszeresen publikál - például a Soros ügyről, vagy a természetes és mesterséges intelligencia kérdéseiről - és segít megszólalásaival a gazdasági folyamatok értelmezésében. Legutóbb például a befektetési slágernek számító kriptodevizákat nevezte kriplidevizáknak és értéktelen veszélyes eszközöknek.

Somody ImreSomody Imre igazi újratervező. A Centrál Kávéház tulajdonosa a kilencvenes évek egyik legsikeresebb üzletembere volt, 32 évesen a Pharmavittal alapozta meg hírnevét és gazdagságát, a vitaminos pezsgőtabletták a pénzügyeit is jelentősen felpezsdítették. A kilencvenes évek végétől aztán változott a helyzet, a vagyon kezdett kopni, a vállalkozások rosszabbul mentek, Imre pedig újratervezett. Mára a Centrál maradt, 2015-ben először zártak nyereséggel. Az igazi váltás azonban a hit: Imre 58 évesen tavaly tért meg, a kereszténység szintén küldetés.
Speakers' corner..

Mészáros AntóniaMészáros Antónia tudatosan építette karrierjét: már serdülő korában eldöntötte, hogy újságíró lesz. Dolgozott a londoni BBC-nél, ahol elsősorban dokumentumfilmek és politikai háttérműsorok készítésével foglalkozott, később az MTV-ben A szólás szabadsága és a Pulitzer-emlékdíjas Az Este című műsorokat szerkesztette, majd az ATV-nél kapott állást, A Szabad szemmel, valamint a Start című reggeli közéleti háttérműsor műsorvezetőjeként. 2017. július 10-én az Egyenes beszéd című adás végén jelentette be, hogy otthagyja az ATV-t, és a médián kívül folytatja pályafutását az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatójaként.

Liptai Claudia és Kende-Hofherr KrisztinaVinnai BalázsVinnai Balázs története IT tündérmese a javából. A sztori egy miskolci garázscéggel indult - Balázs a pénzügyi technológiai cégek akkor még teljesen szűz területnek számító réspiacára tört be. Cége, az IND Group digitális banki szoftverek gyártásával és fejlesztésével foglalkozik. A vállalkozás bővült, díjat díjra halmozott vezetőjével együtt, olyannyira, hogy az alapítás után 17 évvel a globális pénzügyi szoftveróriás, a Misys kppogtatott az ajtón. Felvásárlás lett a vége.

Vári GergőEgy igazi sorozatvállalkozó, aki mindig meg tud újulni. Első cégét alig 25 évesen alapította, és bár csakhamar csődbe ment, a kudarc nem szegte kedvét, sőt! Következő vállalkozásával letarolta a piacot, méghozzá olyan mértékben, hogy a Sanoma visszautasíthatatlan ajánlatot tett rá. Tovább hajtotta a vállalkozói szellem, jelenlegi cége márkamonitoringgal foglalkozik. Ő Vári Gergő a Profession.hu egykori, valamint a Lensa jelenlegi alapítója és tulajdonosa.

Vitáris Iván"Alapítsunk egy bandát!" Ez a felkiáltás minden - fiú - baráti társaságban elhangzik legalább egyszer. A legtöbb esetben csupán egy átmulatott éjszaka emléke marad a kezdeményezés, de van, hogy valóban megvalósul a nagy betűs Álom. Vitáris Iván, az Iván & The Parazol énekese édesapjától tanulta meg, hogyan lehet a semmiből felépíteni valamit, aztán ha nem megy, akkor megint. És megint. "Ilyen ez a popszakma" - szokták mondani, és valóban nem egy egyszerű pálya, amit a srácok választottak. Szerencsére úgy tűnik, hogy sikeresen veszik az akadályokat, hiszen már nem csak a hazai koncertek és fesztivál megkerések jönnek, hanem a nemzetközi lehetőségek is. Megint. És megint.

Bánhidi BrigittaBrigitta a multivilágban szocializálódott, coachpályafutása előtt az Erste Banknál lakossági termékfejlesztéssel foglalkozott, vezetői pozícióban. Szülési szabadsága alatt merült fel benne a pályamódosítás, beiratkozott egy coachképzésre és ismerősökkel ,,gyakorolt. Sikeresen. 2012-ben ,,az év coacha" volt Magyarországon. Egyszerre átlagosan nyolc folyamatban van benne, dolgozik csapatokkal is (ez a team coaching)."

Karafiáth BalázsKarafiáth Balázs felhasználja az agytudományok, a szociális kommunikáció és a viselkedési tudományok legújabb eredményeit. Ezt elmélyült odafigyeléssel és mély, empatikus megértéssel egészíti ki, így segít a vezetőknek teljesítményük fokozásában. Dr. Karafiáth három sikeres cég megalapításában vett részt, kommunikáció-elméletből doktorált és most coachként és szervezetfejlesztőként hasznosítja az elmúlt 25 év tapasztalatait.
Speakers' corner..

Lakatos Péter és Sinkó OttóKettőjük irányítása mellett a Videoton két évtizede a legnagyobb hazai tulajdonú gyártó cég Magyarországon: első sorban elektronikai készülékek gyártásával és ipari technológiákkal foglalkoznak. A Videoton növekedése a 2008-as válság óta kiemelkedő, árbevételét azóta megduplázta, hozzáadott értékét tekintve folyamatosan az EU három legnagyobb szerződéses gyártóinak egyike. Lakatos Péter elsősorban az üzletmenettel, vevői-szállítói kapcsolatokkal, üzletfejlesztéssel, árazási kérdésekkel foglalkozik, míg Sinkó Ottó a gazdasági vezetés felügyeletével, treasury döntésekkel, vagyonnal, ingatlan hasznosítással-fejlesztéssel, műszaki fejlesztéssel, innovatív cégek akvizíciójával kapcsolatos ügyekért felel. Szabaidejükben mindketten aktívan sportolnak, a szellemi kikapcsolódást pedig Péter esetében a bridge, Ottó esetében a század fordulós magyar festészet és az olvasás jelenti.

Paskuj IvánSzervezetfejlesztőként közel három évtizede azon dolgozom, hogy egyének, csoportok és szervezetek egyre jobbá váljanak. Közben én is sokat tanulok, csiszolódom. Ma már van elképzelésem arról is, hogyan lehetünk egyre jobban.

Rúzsa Magdi és Szovják BeaAmikor Rúzsa Magdi 14 évvel ezelőtt megnyerte a Megasztár tehetségkutató showműsort, azt mondták róla, magányos farkas ez a lány, nem akar menedzsert. Igaz is volt. Magdi akkor még semmit nem tudott arról a világról, amibe hirtelen belecsöppent - a szerződésekről, a szervezésről. Sokan megkeresték, mellé akartak csapódni, de ez inkább riasztotta őt, a jelentkező menedzserek szemében csak a dollárjeleket látta. Egy ideig egyedül intézte az ügyeit, ekkor jött Szovják Bea, és egy csapásra minden a helyére került. Magdi így nyilatkozott Beáról: "Kiváló ember, rábízom magam, ha kell, fal, villámhárító."
Workshop regisztráció..

Sütöri Judit és Cséffalvay GáborSütörti Judit „Ha megpróbálunk jobbak lenni, mint vagyunk, akkor körülöttünk is minden jobbá válik” (Paulo Coelho) 28. éve abban vagyok elhivatott, hogy az utamba kerülő embereket ebben támogassam. Hiszem, hogy ettől jobb lesz a világ! Cséffalvay Gábor Vezető Szervezet-, és vezetésfejlesztési tanácsadó, executive coach A 35 éves pályája során felsővezetők személyes támogatójaként holisztikus, rendszerszemléletű változáskezelési, szervezetfejlesztési projekteken dolgozik. Coachként 16 éve fejlesztette ki a Belülről Vezetés-NAVIGÁTOR személyes fejlesztés programot, már 70 csoporttal a háta mögött.
Workshop regisztráció..

Lapu Klára és Dr Fedor IstvánLapu Klára coach, teamcoach, tréner Szakterületei: együttműködés- és kommunikációs készségfejlesztés, vezetői és team coaching, training-on-the job, változás menedzsment, szervezeti kultúra fejlesztés, stratégia- és jövőtervezés, talent programok, stresszkezelés. Dr Fedor István Vezetési tanácsadó, pszichológus, pszichiáter A Szegedi Tudományegyetemen stresszbetegségeket kutattam. Vezetői teameket és egyéneket segítek megküzdeni a kiégéssel, a munka és magánélet egyensúlyának megtalálásában. Számos relaxációs módszert használok, testszenzoros fiziológiai mérések feldolgozásával is segítem az eredményesebb és egészségesebb életmód elérését.
Workshop regisztráció..

Dr Magura Ildikó és Svékus MártonDr. Magura Ildikó:Közgazdászként végeztem, dolgoztam vezetői pozíciókban, oktattam felsőoktatásban. Emellett szervezetfejlesztési tanácsadóként 26 éve segítek egyéneknek, vezetőknek, szervezeteknek, hogy eredményesebbek és tudatosabbak legyenek céljaik elérésében. Legfőbb területem a szervezeti kultúra fejlesztése, és ebben a vezetői szerepvállalás erősítése. Svékus Márton: Diplomata-közgazdász, szervezetfejlesztési tanácsadó vagyok. Fókuszomban a szervezeti kultúrák és felsővezetői csapatok fejlesztése áll. Civil sapkámban a Common Purpose alapítója, a Flow Alapítvány elnöke vagyok, két gyermek büszke édesapja.
Workshop regisztráció..

Kalmár Péter és Vicsek AndrásKalmár Péter Szervezetfejlesztési tanácsadó, vezető tréner, a Flow Consulting Group és a Flow International alapító tagja. 15 éve foglalkozik szervezetfejlesztéssel, 20 éve tart tréningeket. Szakterületei a vezetési- és szervezeti kultúra fejlesztése, vezetőképző programok összeállítása és irányítása, változásmenedzsment, stratégiai és operatív tervezési folyamatok támogatása. Vicsek András: Meghatározó szerepet tölt be a Maven7 szervezeti hálózatelemző szoftverének az OrgMappernek a fejlesztésében, amelyet Új-Zélandtól Latin-Amerikáig használnak szervezetek változási kezdeményezéseik felgyorsítására és a belső együttműködés fejlesztésre.
Workshop regisztráció..

Frenyo Andrea és Ilyés GáborFrenyo Andrea Változáskezelési tanácsadóként abban támogatja a vezetőket, hogy fenntartsák a motivációt és inspirálni tudják az embereiket; a szervezeti változások során pedig azon dolgozik az ügyfeleivel, hogy a vezetők szándéka az elvárt hatással legyen a szervezetre. Ilyés Gábor Szervezetfejlesztő tanácsadóként és készségfejlesztő trénerként programjain és azok hatásaként is a flow állapot intenzív megélésében segíti ügyfeleit. Azon környezet kialakításában ad sarokpontokat, amely alapfeltétele és fenntartója a flow-nak, ezzel láttatva a vezetők és a munkatársak szerepét, felelősségét és lehetőségeit a munkahelyi hogylétükben.

Kalmár PéterSzervezetfejlesztési tanácsadó, vezető tréner, a Flow Consulting Group és a Flow International alapító tagja. 15 éve foglalkozik szervezetfejlesztéssel, 20 éve tart tréningeket. Szakterületei a vezetési- és szervezeti kultúra fejlesztése, vezetőképző programok összeállítása és irányítása, változásmenedzsment, stratégiai és operatív tervezési folyamatok támogatása.

Lénárt ViktorMilyen szakmai feladatok jelentik számodra a legnagyobb kihívást? A legnagyobb kihívás, hogy minden helyzetben megtaláljam az egyedül az adott helyzetre jellemző, kulcsfontosságú mozzanatot. A legtalányosabb pedig mindig az ember.
Brief Coaching..

Mócher VeronikaKözel 10 évig dolgoztam multinacionális nagyvállalatoknál, 22 éve tartok tréningeket és 17 éve vagyok coach. Témák, amelyekkel szívesen dolgozom: a vezetési-kultúra fejlesztése, változásmenedzsment, vezetőképzés egyénileg és csoportban. Mottóm: „Minden jelentős és tartós változás belülről indul.” (Lou Tice)
Brief Coaching..

Cséffalvay Gábor"Vezető szervezet- és vezetésfejlesztési tanácsadó, executive és life coach vagyok. 35 éves pályám során felsővezetők személyes támogatójaként holisztikus, rendszerszemléletű változáskezelési, szervezetfejlesztési projekteken dolgozom. 17 éve fejlesztettem ki a Belülről Vezetés - NAVIGÁTOR személyes fejlesztés programot, már 75 csoporttal a hátam mögött. Mottóm: ""Az tud másokat jól vezetni, aki magát tudja vezetni."""
Brief Coaching..

Lapu KláraCoach, teamcoach, tréner vagyok. Szakterületeim: együttműködés- és kommunikációs készségfejlesztés, vezetői és team coaching, training-on-the job, változásmenedzsment, szervezeti kultúra fejlesztés, stratégia- és jövőtervezés, talent programok, stresszkezelés

Sütöri Judit"„Ha megpróbálunk jobbak lenni, mint vagyunk, akkor körülöttünk is minden jobbá válik” (Paulo Coelho). 29. éve abban vagyok elhivatott, hogy az utamba kerülő embereket ebben támogassam. Hiszem, hogy ettől jobb lesz a világ!"
Forbes Mini interjú..
Forbes, főmunkatárs

Bánáti AnnaForbes Mini interjú..
Forbes, újságíró

Sándor KrisztiánÖsszes előadó

Program

10.00-10.10

Megnyitó

10.10-11.20

Karizmatikus útmutató

Mi az, ami sok évvel a pályakezdés után is képes motiválni az embert abban, hogy teljes erőbedobással közdjön egy-egy célért, miközben folyamatosan változik körülötte a csapat, a magánélete pedig új és új fázisokba lép? Miben rejlik a motivációs képesség titka, hogyan tartható fent és "ragasztható át" másokra? Karizmatikus embernek születni kell vagy menet közben is azzá lehet válni?
 • Csányi Attila, Bonafarm, vezérigazgató
 • Csányi Attila  Nem készült rá tudatosan, hogy ő vigye tovább a család mezőgazdasági cégcsoportját, de Csányi Attila szépen lassan végrehajt egy generációváltást. Csányi Sándor legidősebb fia nyolc éve ül a Bonafarm Csoport vezérigazgatói székében, közvetve hatezer alkalmazottat irányít, és az üzleti megérzéseit apjától örökölte. Ő felel a Forbes számításai szerint hatvanmilliárd forintot érő családi vállalkozásért, és – bár az elején nem így volt, - ma már fizetést is kap érte.
 • Michelisz Norbert, Autóversenyző és csapattulajdonos
 • Michelisz Norbert  Michelisz Norbertet már korán megrészegítette a benzingőz, az égett gumi, a fékbetét illata, hiszen nagybátyja autószerelő és raliversenyző volt. Hétéves volt, amikor a nagybácsi épített neki egy vaskeretes kisautót, amivel csupán szőlői felügyelettel körözhett a faluban. 21 évesen ült először igazi versenyautóban és mindössze három tizeddel maradt el a nap legjobb köridejétől. A tehetséges fiúból a túraautó-világbajnokság első magyar résztvevője vált, 2012 és 2015 privát bajnoka. Jelenleg a Honda Racing Team JAS csapat versenyzőjeként vesz részt az FIA túraautó-világbajnokságon. 2017-ben az összetett pontverseny második helyén végzett, ezzel ő lett a magyar autósport első világbajnoki érmese.
 • Kalmár Péter, Flow International, Managing partner
 • Kalmár Péter  Szervezetfejlesztési tanácsadó, vezető tréner, a Flow Consulting Group és a Flow International alapító tagja. 15 éve foglalkozik szervezetfejlesztéssel, 20 éve tart tréningeket. Szakterületei a vezetési- és szervezeti kultúra fejlesztése, vezetőképző programok összeállítása és irányítása, változásmenedzsment, stratégiai és operatív tervezési folyamatok támogatása.
11.20-12.00

RESTART

Újrakezdés, újratervezés pályán belül és kívül. Mikor érdemes karrierfejezetet zárni, és hogyan kell másikat nyitni? A kiégés, a kényszer, az idő és a kalandvágy szerepe a pályán. A siker tényleg ezerarcú?
 • Bánhegyi Zsófia, Top menedzser
 • Bánhegyi Zsófia  Bánhegyi Zsófia CV-jét egy bemutatásban leírni szinte lehetetlen, de azért megpróbáljuk. Pályafutását a Nestlé Magyarországnál kezdte, majd a KLM légitársaságnál dolgozott. Volt a Heti Válasz Kiadó lapigazgató-helyettese, dolgozott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs vezetőjeként, a T-Systemsnél marketing- és kommunikációs igazgatóként, majd 2015. októberében kinevezték a teljes Magyar Telekom csoport kommunikációs igazgatójának. Tavaly március végén igazolt át a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, mint marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettes. Hihetetlen karrierút. Hogy marad egy ilyen sikeres és elfoglalt nőnek ideje a családjára, elmenni hetente kétszer-háromszor futni és Spotify zenei listákat összeállítani? Azt gondoljuk, "legyél jobb" ügyben Zsófihoz lehet fordulni válaszokért.
 • Somody Imre, Közgazdász, a Centrál kávéház tulajdonosa
 • Somody Imre  Somody Imre igazi újratervező. A Centrál Kávéház tulajdonosa a kilencvenes évek egyik legsikeresebb üzletembere volt, 32 évesen a Pharmavittal alapozta meg hírnevét és gazdagságát, a vitaminos pezsgőtabletták a pénzügyeit is jelentősen felpezsdítették. A kilencvenes évek végétől aztán változott a helyzet, a vagyon kezdett kopni, a vállalkozások rosszabbul mentek, Imre pedig újratervezett. Mára a Centrál maradt, 2015-ben először zártak nyereséggel. Az igazi váltás azonban a hit: Imre 58 évesen tavaly tért meg, a kereszténység szintén küldetés.
 • Lénárt Viktor, A Grow Csoport elnöke, tréner, coach
 • Lénárt Viktor  Milyen szakmai feladatok jelentik számodra a legnagyobb kihívást? A legnagyobb kihívás, hogy minden helyzetben megtaláljam az egyedül az adott helyzetre jellemző, kulcsfontosságú mozzanatot. A legtalányosabb pedig mindig az ember.
12.00-13.30

Ebédszünet

13.30-14.30

Nagypálya

Nemzetközi vizeken más játékszabályok között kell érvényesülni, mint itthon. Alkalmazkodás, akklimatizáció ismeretlen terepen, és a hírnév "átka". 
 • Jaksity György, alapító, Igazgatóság elnöke, Concorde Értékpapír Zrt..
 • Jaksity György  A Concorde Értékpapír Zrt. igazgatóságának elnöke egyikre azoknak a közgazdászoknak, akik nyitott szemmel járnak a világban és rendszeresen kommentálják az aktuális eseményeket. Jaksity György a felelős üzleti magatartás szószólója, de társadalmi szerepvállalása is fontos: apaként és az autista fiatalokat segítő Autistic Art Alapítvány alapítójaként különösen sokat foglalkozik az autistákat és ellátásukat érintő kérdésekkel. Rendszeresen publikál - például a Soros ügyről, vagy a természetes és mesterséges intelligencia kérdéseiről - és segít megszólalásaival a gazdasági folyamatok értelmezésében. Legutóbb például a befektetési slágernek számító kriptodevizákat nevezte kriplidevizáknak és értéktelen veszélyes eszközöknek.
 • Mészáros Antónia, Az Unicef Magyarország ügyvezető igazgatója, műsorvezető, újságíró
 • Mészáros Antónia  Mészáros Antónia tudatosan építette karrierjét: már serdülő korában eldöntötte, hogy újságíró lesz. Dolgozott a londoni BBC-nél, ahol elsősorban dokumentumfilmek és politikai háttérműsorok készítésével foglalkozott, később az MTV-ben A szólás szabadsága és a Pulitzer-emlékdíjas Az Este című műsorokat szerkesztette, majd az ATV-nél kapott állást, A Szabad szemmel, valamint a Start című reggeli közéleti háttérműsor műsorvezetőjeként. 2017. július 10-én az Egyenes beszéd című adás végén jelentette be, hogy otthagyja az ATV-t, és a médián kívül folytatja pályafutását az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatójaként.
 • Vinnai Balázs, A Finastra CDO, az IND Group alapítója
 • Vinnai Balázs  Vinnai Balázs története IT tündérmese a javából. A sztori egy miskolci garázscéggel indult - Balázs a pénzügyi technológiai cégek akkor még teljesen szűz területnek számító réspiacára tört be. Cége, az IND Group digitális banki szoftverek gyártásával és fejlesztésével foglalkozik. A vállalkozás bővült, díjat díjra halmozott vezetőjével együtt, olyannyira, hogy az alapítás után 17 évvel a globális pénzügyi szoftveróriás, a Misys kppogtatott az ajtón. Felvásárlás lett a vége.
 • Vári Gergő, A Profession.hu és a Lensa alapítója
 • Vári Gergő  Egy igazi sorozatvállalkozó, aki mindig meg tud újulni. Első cégét alig 25 évesen alapította, és bár csakhamar csődbe ment, a kudarc nem szegte kedvét, sőt! Következő vállalkozásával letarolta a piacot, méghozzá olyan mértékben, hogy a Sanoma visszautasíthatatlan ajánlatot tett rá. Tovább hajtotta a vállalkozói szellem, jelenlegi cége márkamonitoringgal foglalkozik. Ő Vári Gergő a Profession.hu egykori, valamint a Lensa jelenlegi alapítója és tulajdonosa.
 • Bánhidi Brigitta, vezetőfejlesztő, 'Év coacha 2012'
 • Bánhidi Brigitta  Brigitta a multivilágban szocializálódott, coachpályafutása előtt az Erste Banknál lakossági termékfejlesztéssel foglalkozott, vezetői pozícióban. Szülési szabadsága alatt merült fel benne a pályamódosítás, beiratkozott egy coachképzésre és ismerősökkel ,,gyakorolt. Sikeresen. 2012-ben ,,az év coacha" volt Magyarországon. Egyszerre átlagosan nyolc folyamatban van benne, dolgozik csapatokkal is (ez a team coaching)."
14.30-15.15

Életművészet

Művészkarrier Magyarországon. Színpad-e az egész világ? Mutasd magad trükkök fiataloknak és idősebbeknek.
 • Vitáris Iván, Az Ivan &The Parazol énekese
 • Vitáris Iván  "Alapítsunk egy bandát!" Ez a felkiáltás minden - fiú - baráti társaságban elhangzik legalább egyszer. A legtöbb esetben csupán egy átmulatott éjszaka emléke marad a kezdeményezés, de van, hogy valóban megvalósul a nagy betűs Álom. Vitáris Iván, az Iván & The Parazol énekese édesapjától tanulta meg, hogyan lehet a semmiből felépíteni valamit, aztán ha nem megy, akkor megint. És megint. "Ilyen ez a popszakma" - szokták mondani, és valóban nem egy egyszerű pálya, amit a srácok választottak. Szerencsére úgy tűnik, hogy sikeresen veszik az akadályokat, hiszen már nem csak a hazai koncertek és fesztivál megkerések jönnek, hanem a nemzetközi lehetőségek is. Megint. És megint.
 • Karafiáth Balázs, Mindfulness coach
 • Karafiáth Balázs  Karafiáth Balázs felhasználja az agytudományok, a szociális kommunikáció és a viselkedési tudományok legújabb eredményeit. Ezt elmélyült odafigyeléssel és mély, empatikus megértéssel egészíti ki, így segít a vezetőknek teljesítményük fokozásában. Dr. Karafiáth három sikeres cég megalapításában vett részt, kommunikáció-elméletből doktorált és most coachként és szervezetfejlesztőként hasznosítja az elmúlt 25 év tapasztalatait.
15.15-15.45

Szünet

15.45-17.00

Álompárok és páratlan álmok. Nagy duók kis titkai.

Objektív szempontok alapján vagy a kémiára hallgatva válasszunk üzleti partnert? Kivel és meddig érdemes tandemben hajtani? Sztárok és menedzsereik, különleges párosok a gazdaságban. A vita vagy az egyetértés visz előbbre? Hol a határ, van-e határ, kell-e határ barátság és üzlet között sok-sok együtt töltött év után?
 • Liptai Claudia és Kende-Hofherr Krisztina, ügyfél és menedzsere
 • Liptai Claudia és Kende-Hofherr Krisztina • Lakatos Péter és Sinkó Ottó, Videoton, tulajdonosok
 • Lakatos Péter és Sinkó Ottó  Kettőjük irányítása mellett a Videoton két évtizede a legnagyobb hazai tulajdonú gyártó cég Magyarországon: első sorban elektronikai készülékek gyártásával és ipari technológiákkal foglalkoznak. A Videoton növekedése a 2008-as válság óta kiemelkedő, árbevételét azóta megduplázta, hozzáadott értékét tekintve folyamatosan az EU három legnagyobb szerződéses gyártóinak egyike. Lakatos Péter elsősorban az üzletmenettel, vevői-szállítói kapcsolatokkal, üzletfejlesztéssel, árazási kérdésekkel foglalkozik, míg Sinkó Ottó a gazdasági vezetés felügyeletével, treasury döntésekkel, vagyonnal, ingatlan hasznosítással-fejlesztéssel, műszaki fejlesztéssel, innovatív cégek akvizíciójával kapcsolatos ügyekért felel. Szabaidejükben mindketten aktívan sportolnak, a szellemi kikapcsolódást pedig Péter esetében a bridge, Ottó esetében a század fordulós magyar festészet és az olvasás jelenti.
 • Paskuj Iván, Flow Magyarország, Partner
 • Paskuj Iván  Szervezetfejlesztőként közel három évtizede azon dolgozom, hogy egyének, csoportok és szervezetek egyre jobbá váljanak. Közben én is sokat tanulok, csiszolódom. Ma már van elképzelésem arról is, hogyan lehetünk egyre jobban.
 • Rúzsa Magdi és Szovják Bea, Énekes és menedzsere
 • Rúzsa Magdi és Szovják Bea  Amikor Rúzsa Magdi 14 évvel ezelőtt megnyerte a Megasztár tehetségkutató showműsort, azt mondták róla, magányos farkas ez a lány, nem akar menedzsert. Igaz is volt. Magdi akkor még semmit nem tudott arról a világról, amibe hirtelen belecsöppent - a szerződésekről, a szervezésről. Sokan megkeresték, mellé akartak csapódni, de ez inkább riasztotta őt, a jelentkező menedzserek szemében csak a dollárjeleket látta. Egy ideig egyedül intézte az ügyeit, ekkor jött Szovják Bea, és egy csapásra minden a helyére került. Magdi így nyilatkozott Beáról: "Kiváló ember, rábízom magam, ha kell, fal, villámhárító."

Mi lesz még?

Nem csak elmondjuk, meg is mutatjuk hogyan legyél jobb!

Speakers' corner

A magazin tartalma hónapról hónapra azokból a történetekből születik, amelyeket interjúalanyaink mesélnek el nekünk élőben. Egy kávézóban, egy panorámás irodaházban, egy üzemlátogatáson, egy budapesti vagy épp egy New York-i irodában. Ezt a bennfentes élményt, adjuk át olvasóinknak a Speakers’ cornerben.

Előadóinkhoz 15 perces rapidrandikra regisztrálhattok.

Mészáros Antónia

Az Unicef Magyarország ügyvezető igazgatója, műsorvezető, újságíró

Mészáros Antónia

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Lakatos Péter és Sinkó Ottó

Videoton, tulajdonosok

Lakatos Péter és Sinkó Ottó

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Workshop regisztráció

Nem elmondjuk, meg is mutatjuk hogyan legyél jobb! Legjobb gyakorlatok a Flow tapasztalat-és tudástárából. Ha kíváncsi vagy rá, miként tudod belülről vezetni önmagadat, és növelni személyes hatékonyságodat, ha érteni akarod kapcsolataidnak másokra és magadra gyakorolt hatását, ha tuni szeretnéd, hogyan segítheti elő a vezető a flow élmény megélését a munkában.

Workshopok maximum férőhelye 35 fő.

Sütöri Judit és Cséffalvay Gábor

Flow, partnerek

Sütöri Judit és Cséffalvay Gábor

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Lapu Klára és Dr Fedor István

Flow, PCC és tanácsadó

Lapu Klára és Dr Fedor István

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Dr Magura Ildikó és Svékus Márton

Flow, partnerek

Dr Magura Ildikó és Svékus Márton

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Frenyo Andrea és Ilyés Gábor

Flow, partnerek

Frenyo Andrea és Ilyés Gábor

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Kalmár Péter és Vicsek András

Flow International és Maven7, managing partner és a Maven7 társalapítója és ügyvezető igazgatója

Kalmár Péter és Vicsek András

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Forbes Mini interjú

Kerülj be a Forbes magazinba! Keményen dolgoztál és végül minden összejött? Jókor voltál jó helyen?  A szerencse fia vagy? Tehát sikeres vagy és van egy érdekes történeted. Regisztrálj és meséled el a Forbes újságíróinak egy rapidrandin. A legjobb sztorikat megírjuk.
Van mit mondanod?

Kattints a regisztrálok gombra és válaszd ki a még szabad, számodra megfelelő idősávot!

Bánáti Anna

Forbes, főmunkatárs

Bánáti Anna

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Sándor Krisztián

Forbes, újságíró

Sándor Krisztián

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Melis Dóra

Forbes, újságíró

Melis Dóra

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Brief Coaching

Van, hogy egy beszélgetés is elég lehet, hogy inspirációt nyerj és új erőre kapj! Ha van olyan célod, problémád, projekted, ami erősen foglalkoztat, és nem tartasz ott, ahol lenni szeretnél, akkor jelentkezz be hozzánk egy rövidcoachingra! Segítünk a lendületszerzésben, illetve a célod eléréséhez vezető út megtervezésében. 

Mócher Veronika

Flow, Szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner és coach

Mócher Veronika

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Lapu Klára

PCC, Flow

Lapu Klára

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Cséffalvay Gábor

Flow, partner

Cséffalvay Gábor

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Workshop

Regisztrációhoz kattintson itt fent

10.00-10.50

A személyes jövőkép ereje

A VUCA világban magunkat magas tudatossági szinten vezetve tudunk másokat is jól vezetni. Workshopunkon ránézünk, hogy segít az intuíciónk és jövőképünk a céljaink felé, megbeszéljük, miért fontos megállni és feldolgozni, bepillantunk személyes tárházunkba, mivel rendelkezünk, hogy ezt a magasabb szintű tudatosságot a napi gyakorlatban megvalósítsuk.
 • Sütöri Judit és Cséffalvay Gábor, Flow, partnerek
 • Sütöri Judit és Cséffalvay Gábor  Sütörti Judit „Ha megpróbálunk jobbak lenni, mint vagyunk, akkor körülöttünk is minden jobbá válik” (Paulo Coelho) 28. éve abban vagyok elhivatott, hogy az utamba kerülő embereket ebben támogassam. Hiszem, hogy ettől jobb lesz a világ! Cséffalvay Gábor Vezető Szervezet-, és vezetésfejlesztési tanácsadó, executive coach A 35 éves pályája során felsővezetők személyes támogatójaként holisztikus, rendszerszemléletű változáskezelési, szervezetfejlesztési projekteken dolgozik. Coachként 16 éve fejlesztette ki a Belülről Vezetés-NAVIGÁTOR személyes fejlesztés programot, már 70 csoporttal a háta mögött.
11.00-11.50

Barátságban a stressz és a teljesítmény

Röviden megvizsgáljuk a stressz szerepét a munkahelyi sikeresség szempontjából. Felfedezzük, hogy stresszreakciónk miként segíti az eredményeségünket. Kipróbálunk egyszerű technikákat: aktív brain-gym gyakorlat, gyorsan megtanulható, felszabadító relaxáció. Résztvevőink gazdagodnak néhány, fiziológiai mérések tanulságain alapuló - munka-  és szabadidő szervezési tanáccsal is.  
 • Lapu Klára és Dr Fedor István, Flow, PCC és tanácsadó
 • Lapu Klára és Dr Fedor István  Lapu Klára coach, teamcoach, tréner Szakterületei: együttműködés- és kommunikációs készségfejlesztés, vezetői és team coaching, training-on-the job, változás menedzsment, szervezeti kultúra fejlesztés, stratégia- és jövőtervezés, talent programok, stresszkezelés. Dr Fedor István Vezetési tanácsadó, pszichológus, pszichiáter A Szegedi Tudományegyetemen stresszbetegségeket kutattam. Vezetői teameket és egyéneket segítek megküzdeni a kiégéssel, a munka és magánélet egyensúlyának megtalálásában. Számos relaxációs módszert használok, testszenzoros fiziológiai mérések feldolgozásával is segítem az eredményesebb és egészségesebb életmód elérését.
13.30-14.20

Értsd magad jobban!

Megnézzük, hogy miként gondolkodunk, milyen attitűdjeink vannak, hogyan viszonyulunk a világhoz és ezek hogyan befolyásolják a személyes eredményességünket. Miután már jól értjük a működésünket, foglalkozunk azzal is, hogyan tudnánk elmozdulni, fejlődni. Ehhez praktikákat, ötleteket ajánlunk, hogy „mindenki kedvére fogyaszthasson belőlük”.
 • Dr Magura Ildikó és Svékus Márton, Flow, partnerek
 • Dr Magura Ildikó és Svékus Márton  Dr. Magura Ildikó:Közgazdászként végeztem, dolgoztam vezetői pozíciókban, oktattam felsőoktatásban. Emellett szervezetfejlesztési tanácsadóként 26 éve segítek egyéneknek, vezetőknek, szervezeteknek, hogy eredményesebbek és tudatosabbak legyenek céljaik elérésében. Legfőbb területem a szervezeti kultúra fejlesztése, és ebben a vezetői szerepvállalás erősítése. Svékus Márton: Diplomata-közgazdász, szervezetfejlesztési tanácsadó vagyok. Fókuszomban a szervezeti kultúrák és felsővezetői csapatok fejlesztése áll. Civil sapkámban a Common Purpose alapítója, a Flow Alapítvány elnöke vagyok, két gyermek büszke édesapja.
14.30-15.20

A bizalom és a kapcsolati háló szerepe

Milyen hatással vannak munkahelyi kapcsolataink az elégedettségünkre, a stresszel való megküzdésre és a teljesítményünkre? Milyen eszközökkel tudjuk feltárni, hogy mely kapcsolatainkat lenne fontos megerősíteni? A workshop során a fenti kérdésekre keressük a választ, bemutatva, hogy a kapcsolatépítés és a hálózatkutatás milyen szerepet játszhat a megtartó kapcsolati háló megteremtésében és egy vezető eszköztárában.
 • Kalmár Péter és Vicsek András, Flow International és Maven7, managing partner és a Maven7 társalapítója és ügyvezető igazgatója
 • Kalmár Péter és Vicsek András  Kalmár Péter Szervezetfejlesztési tanácsadó, vezető tréner, a Flow Consulting Group és a Flow International alapító tagja. 15 éve foglalkozik szervezetfejlesztéssel, 20 éve tart tréningeket. Szakterületei a vezetési- és szervezeti kultúra fejlesztése, vezetőképző programok összeállítása és irányítása, változásmenedzsment, stratégiai és operatív tervezési folyamatok támogatása. Vicsek András: Meghatározó szerepet tölt be a Maven7 szervezeti hálózatelemző szoftverének az OrgMappernek a fejlesztésében, amelyet Új-Zélandtól Latin-Amerikáig használnak szervezetek változási kezdeményezéseik felgyorsítására és a belső együttműködés fejlesztésre.
15.45-16.35

Találd meg! - Flow a munkában

A workshop arról szól, hogy mi az a flow, és hogyan teremthetünk ennek megfelelő környezetet egy vállalatnál. Hogyan bánhatunk emberekkel úgy, hogy motiváltak legyenek, és a lehető legtöbbször kerüljenek flow-ba annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. Bemutatunk egy olyan, egyedülálló szimulációt is, amellyel a résztvevők kipróbálhatják flow-teremtő képességeiket.
 • Frenyo Andrea és Ilyés Gábor, Flow, partnerek
 • Frenyo Andrea és Ilyés Gábor  Frenyo Andrea Változáskezelési tanácsadóként abban támogatja a vezetőket, hogy fenntartsák a motivációt és inspirálni tudják az embereiket; a szervezeti változások során pedig azon dolgozik az ügyfeleivel, hogy a vezetők szándéka az elvárt hatással legyen a szervezetre. Ilyés Gábor Szervezetfejlesztő tanácsadóként és készségfejlesztő trénerként programjain és azok hatásaként is a flow állapot intenzív megélésében segíti ügyfeleit. Azon környezet kialakításában ad sarokpontokat, amely alapfeltétele és fenntartója a flow-nak, ezzel láttatva a vezetők és a munkatársak szerepét, felelősségét és lehetőségeit a munkahelyi hogylétükben.

Támogatók

Szekció támogatónk


További támogatónk


Google+