Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Lerohad az magától is – ez itt a szerdai Espresso (kivonata)

Nyertes magyar sushi séf, Nanushka újabb amerikai sikerei és szuperképességek, hogy sikeres vezetővé válj – ezt kínáljuk az első pár korty kávéd mellé. De hozunk ma olvasnivalót Dzsudzsákról, az üzleti zseniről, az Andrássy úti villákról, amiken keresztül leggazdagabb magyarjaink is szaporítják a pénzt, és egy kutatást a Facebookot einstandoló nyugdíjasokról. Meg még egy elemzést a kapitalizmusról és egy interjút az egészségügyről, mert az mindenkit érint.

 

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Wow! Egy magyar Európa legjobb japán séfje. Kurkó Zsolt, a Sushi Sei étterem sous chéfje utazhat a tokiói világbajnokságra.

Ne igyunk emberi vért, nem jó ötlet a vámpírizmus. Tudományos magyarázat.

 

3 perces (vagy amennyit az ember eltölt a szatyor nézegetésével)

Tényleg lebomlik 8 hét alatt a 8 hét alatt lebomló szatyor? Élő közvetítés a Qubiten.

Egyiptom ihlette magyar ruhák New Yorkban. A divathét okán megint a Nanushkát sztárolja az amerikai Forbes.

A legsikeresebb vezetőkben mind megvan ez a 6 szuperképesség. De a fiatalabbaknak könnyebben megy a hajtás és jó légkör kombinációja.

5 perces (vagy hosszabb)

Nem rohasztják, lerohad az magától is – Kovácsy Zsombor a magyar egészségügy 5 legnagyobb bajáról. És a lehetséges megoldásokról. 

A kapitalizmus vívmánya veszélyezteti a kapitalizmus lényegét? Amikor a menedzsment milliós szuperbónuszokkal megy haza, a menedzsment pedig nem tesz semmit. Cser Tamás (Hold Alapkezelő) vendégírása a Forbes.hu-n. 

Ezért jó az Andrássy úton villát venni/olcsón szerezni. Mert hogy nem csupán presztízs, hanem pazar jelzálogfedezet egy óriás bankhitelhez, amiből szépen tovább lehet építkezni. Íme a nevek, akik eddig a legjobb üzleteket csinálták.

Hogy a fiatalok sokat Facebookoznak? Hát pont nem, a nyugdíjasok átvették a hatalmat a Facebook felett. 36 felett buzgóbbak leszünk, aztán minél idősebbek, annál aktívabbak. Még játszani sem a gyerekek játszanak. Nagy Facebook-kutatás.
A kérdés, amitől nem tudtál eddig aludni: jól döntött-e Dzsudzsák? Pénzügyileg minden korábbi csapattársát péppé veri.
Oszd meg!