Generációkon átívelő üzletek – amit elvett a XX. század, visszaadják az utódok

Sok olyan történet került a februári lapba, ami részben arról szól, hogy a XX. század viharai és a szocializmus hogyan akasztotta meg virágzó családi cégek és ágazati integrációk létrejöttét – a történelem miatt elvesztegetett évtizedek lemaradását az utódok igyekeznek pótolni. Mindenki más stratégiával.

Bővebben

Inkább rúgtak volna ki! Dolgok, amik az elbocsátásnál is rosszabbak

Vannak helyzetek, amelyekben sokkal rosszabb bent ragadni, mint onnan önként távozni. Sőt, sokszor inkább hálás lehetsz, ha megkapod a felmondást.

Nem tűrni kell, hanem szembenézni a helyzettel, és időnként újragondolni a karrierlehetőségeidet és a vágyaidat – ezt tanácsolja a Forbes.com szerzője, nehéz is lenne ezzel az állítással vitatkozni. Bizonyos esetekben az is jobb, ha az embert kirúgják. Nézzük, mikor:

  1. Ha ugyan önként távozol, de mindig úgy jössz el egy cégtől, hogy felégeted magad mögött a hidakat. Biztosra veheted, hogy soha nem akarnak veled újra dolgozni.
  2. Ha addig tűröd a főnököd gorombáskodásait, amíg megbetegszel.
  3. Ha hagyod, hogy mindig valaki más arassa le a te munkádért, helyetted a babérokat.
  4. Ha a változástól való félelmedben soha nem keresel új karrierlehetőségeket.
  5. Ha azt hiszed, hogy a mostani munkahelyedről fogsz nyugdíjba menni, ettől elkényelmesedsz, nem képzed magad, és nem gondolkozol új utakon.
  6. Ha ugyan utálod a munkádat, de azért nem lépsz tovább, mert „úgysem venne föl engem senki”.
  7. Ha már elviselhetetlenek a körülmények, de te nem emeled fel a hangod. A következmény ugyanaz lehet, mint a 2-es pontban.
  8. Ha azért nem keresel más munkahelyet, mert félsz, hogy kiderül. Ez esetben valójában már meghoztad a döntést, csak átengedted az irányítást a főnöködnek. Várod, hogy kirúgjanak – de minek?

 

Olvasd el Legyél jobb rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő