A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Inkább rúgtak volna ki! Dolgok, amik az elbocsátásnál is rosszabbak

Vannak helyzetek, amelyekben sokkal rosszabb bent ragadni, mint onnan önként távozni. Sőt, sokszor inkább hálás lehetsz, ha megkapod a felmondást.

Nem tűrni kell, hanem szembenézni a helyzettel, és időnként újragondolni a karrierlehetőségeidet és a vágyaidat – ezt tanácsolja a Forbes.com szerzője, nehéz is lenne ezzel az állítással vitatkozni. Bizonyos esetekben az is jobb, ha az embert kirúgják. Nézzük, mikor:

  1. Ha ugyan önként távozol, de mindig úgy jössz el egy cégtől, hogy felégeted magad mögött a hidakat. Biztosra veheted, hogy soha nem akarnak veled újra dolgozni.
  2. Ha addig tűröd a főnököd gorombáskodásait, amíg megbetegszel.
  3. Ha hagyod, hogy mindig valaki más arassa le a te munkádért, helyetted a babérokat.
  4. Ha a változástól való félelmedben soha nem keresel új karrierlehetőségeket.
  5. Ha azt hiszed, hogy a mostani munkahelyedről fogsz nyugdíjba menni, ettől elkényelmesedsz, nem képzed magad, és nem gondolkozol új utakon.
  6. Ha ugyan utálod a munkádat, de azért nem lépsz tovább, mert „úgysem venne föl engem senki”.
  7. Ha már elviselhetetlenek a körülmények, de te nem emeled fel a hangod. A következmény ugyanaz lehet, mint a 2-es pontban.
  8. Ha azért nem keresel más munkahelyet, mert félsz, hogy kiderül. Ez esetben valójában már meghoztad a döntést, csak átengedted az irányítást a főnöködnek. Várod, hogy kirúgjanak – de minek?

 

Olvasd el Legyél jobb rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő