Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hogyan rangsoroljuk a céljainkat az 5/25-ös szabály alapján?

Ez egy egyszerű szabály, ami segít elérni a céljaidat, és előrehaladni a karrieredben.

De miért is fontos ez?

Ha túl sok célra fókuszálunk egyszerre, az letéríthet a sikerhez vezető útról.

Nem számít, hol dolgozol, valószínűleg egy tucatnyi készséget tudsz mondani, ami jobbá tenne abban, ami vagy. De mindet egyszerre megtanulni lehetetlen feladat, és folyamatosan arra gondolni, hogy mit kellene csinálni, csak visszatart.

Annak érdekében, hogy nagy dolgokat érj el, el kell döntened, hová összpontosítod az energiádat. És ha egyszer meghoztad a döntést, kitartónak kell lenned.

Az 5/25-ös szabály

Mára már legendás a történet, amikor Warren Buffettet karriercélokról beszélt a pilótájával, és azt javasolta, hogy menjen végig a következő 2 lépésen:

  1.  Írd le a 25 legfontosabb célt, amit el szeretnél érni a karrieredben.
  2.  Nézd át a listát, és karikázd be az 5 legfontosabb célt.

Nem olyan nehéz, mint amilyennek hallatszik, legyél őszinte magaddal, és a legfontosabbakat dolgokat nézd. Meg fogsz lepődni, hogy melyeket kell előre rangsorolni. Az első 5 az, ami fontos, a többi 20 csak másodlagos cél, amit elhagyhatsz, ha zavarnak.

Ez az, amit Warren Buffet tanácsol a másodlagos célokat illetően. Szó szerint azt ajánlja, hogy szabadulj meg a nem túl fontosaktól, ne is gondolj rájuk, amíg el nem érted az első 5 célt.

Melyik a legfontosabb célod?

Ezek a lépések, és az általam kreált lista a 25 célról segített nekem, hogy mire összpontosítsak, és végigkísértek az utamon/ megtalálni az utam. Nem hiszel nekem? Egy gyors Google kereséssel, találsz befektetőket, fejlesztőket, és vállalkozókat, akik a Buffet módszer előnyeiről írnak.

A vendégszerzők külsős szakértők, nem a Forbes szerkesztőségének tajgai, véleményük nem feltétlen tükrözi a Forbesét.

Oszd meg!