Fotó: Greta Thunberg klímaaktivista egy kutyával fotózkodik az iskolasztrájk 102. hetében // Fotó: Greta Thunberg hivatalos Twitter-profilja
Legyél jobb!

Greta Thunberg szó szerint eltolta a biciklit

Forbes
2020. augusztus 26. 1 perc olvasás

Újra iskolába jár Greta Thunberg klímaaktivista, adta hírül saját Twitter-profilján.

A 17 éves svéd diák egy teljes évet hagyott ki. Ez alatt a Time magazin 2019-es év embere lett, és megannyi rendezvényen, nemzetközi fórumon, tömegmegmozduláson vett részt. A célja végig a klímaváltozás elleni küzdelemre való felszólítás volt, miközben élesen kritizálta a helyzettel mit sem kezdő politikusokat és vállalkozásokat.

„Az iskolából kihagyott évem véget ért, és annyira jó érzés újra suliban lenni!” – írta Twitteren, a poszthoz pedig fotót is társított, amint hátizsákot cipel és biciklit tol.

A küzdelmet persze nem adta fel. Bár a Reutersnek adott júliusi interjújában azt mondta: a hatalmasok már láthatóan elengedték a jövőt, a múlt héten Angela Merkel német kancellárral találkozott, akit arra szólított fel, hogy lépjen ki a komfortzónájából és vegye fel a harcot a klímaváltozással.

Borítókép: Greta Thunberg klímaaktivista egy kutyával fotózkodik az iskolasztrájk 102. hetében // Fotó: Greta Thunberg hivatalos Twitter-profilja