Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Time: Greta Thunberg az év embere

A tinédzser környezetvédelmi aktivista, Greta Thunberg lett a Time magazinban az Év embere.

A Time Thunberg megválasztását azzal indokolja, hogy a lány képes volt megfújni a riadókürtöt, hogy figyelmeztessen, mennyire kihasználja az emberiség az egyetlen lakóhelyét, a bolygót. Kiemelték, hogy egységes hangot tudott megszólaltatni, mely összekötötte az embereket, függetlenül a lakóhelyüktől vagy a hátterüktől. “Megmutatta, milyen lehet az, amikor majd egy új generáció veszi át a vezetést.” – írja a Time.

A lány a világraszóló hírnevét azzal alapozta meg, hogy 2018 augusztusában egymaga elkezdett a svéd parlament épülete előtt tüntetni. 16 hónappal később már a világ vezetőihez beszélt az ENSZ-csúcson, találkozott a pápával, felbosszantotta Donald Trumpot, és 4 millió embert inspirált arra, hogy csatlakozzon a szeptemberi huszadiki globális klímasztrájkhoz, ami az eddigi legnagyobb ilyen témájú megmozdulás volt a világon. A klímasztrájk kifejezés egyébként olyan felkapott lett, hogy a Collins Dictionary az év szavának választotta.

 

Megtanulhatsz néhány vállalkozói készséget, de a vállalkozói attitűdöt nem lehet megtanulni.