Legyél jobb!

Tervezz újra úgy, ahogy a legnagyobb mesterek! Itt a Forbes Újratervező füzete

Forbes
2020. május 22. 2 perc olvasás

Megpróbáljuk a lehetetlen: a Grow Csoporttal közösen összeállítottuk az Újratervező füzetünket, amivel iránytűt adunk a kezedbe, hogy megtaláld a helyes utat ebben az újszerű, ismeretlen világban.

A mögöttünk álló időszak – a koronavírus megjelenése óta – jelentősen különbözik az eddig megélt életünk nagy részétől. Az új helyzet bizonytalanságot hozott, a megszokott terveinket felül kellett írnunk, és szembesültünk vele, hogy gyakran egy hétnél tovább nem látunk előre.

Hogyan változik majd meg a világ, hogyan rendeződik vissza az élet, vagy hogy visszarendeződik-e egyáltalán. És az elmúlt időszak hogyan hatott, és hat jelenleg is rád? Mik változtak benned, mi az, amiket korábban nem tartottál fontosnak, most pedig igen, hogy értékelődtek át az életed különböző részei számodra?

Egy ilyen tervezés szempontjából kritikus helyzetben itt az ideje, hogy a legnagyobb mesterek gyakorlatát vegyük elő.

Nagyon sok, manapság kiemelkedően sikeresnek tartott ember, J.K. Rowlingtól, a Harry Potter könyvek szerzőjétől a Szilícium-völgy tech-milliárdosaiig a sikereik előtt nem sejthették, mi vár rájuk és milyen tervet készítsenek. Az út nem volt belátható, térképen megtervezhető. Három dolgot tudtak:

  • Mit szeretnének csinálni, mi az, ami fontos számukra – vagyis mik az értékeik;
  • Még a siker előtt, és azóta is úgy beosztani a napjaikat, hogy azok előre vigyék őket;
  • Leküzdeni a jövőtől való félelmet, a sikertelenség fenyegető rémét, ahhoz, hogy képesek legyenek felkelni a következő napon is, és csinálni azt, ami fontos számukra.

Mivel most is kevés konkrét támpont van a jövővel kapcsolatban, az Újratervező ezen a három területen vezet végig.

TÖLTSD LE INNEN A FÜZETET!

Tudatosítsd a benned zajló változásokat és ezek segítsék további életed. Már eltelt annyi idő a koronavírus megjelenése óta, hogy a pillanatnyi megéléseken túl mintákat ismerjünk fel ebből az időszakból. Töltsd ki a füzetet és menjünk tovább még erősebben!