Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ditz Edit: Nem akartam harminc évig a Geszti csaja lenni

Hidegkúti otthonukból, online jelentkezett be Geszti Péter és felesége, Ditz Edit a Forbes Women’s Summit rendezvényére. Galambos Mártonnal többek között arról beszéltek, hogy milyen a karrierépítés akkor, ha az ember párja és üzlettársa már befutott, és szó volt arról is, hogy a világ életében karrierista Edit hogyan állt át anyai üzemmódra gyermekeik születése után.

„Most azt érzem, hogy biztonságban vagyok, ami nyilván azért is van, mert azzal dolgozhatok, aki számomra a legfontosabb ember. Magától értetődő, hogy amiért dolgozunk, az mindkettőnknek egyformán fontos. Nem egy nagy cég érdekeit toljuk, hanem a gyerekeinkét és a magunkét” – mondta Ditz Edit, aki férjével, Geszti Péterrel közösen, három éve vezeti Grund nevű reklámügynökségüket.

8 erős (és vicces) gondolat Mészáros Antóniától és a Nemakarokbeleszólni csapatától

Már korábban is sok mindent csináltak együtt. „Volt egy pont, amikor azt éreztük, hogy kapaszkodjunk össze és a rengeteg ötletet és energiát, amit másfelé nyomunk, húzzuk össze.” A cégben most Edit az ügyvezető, Péter felel a kreatív feladatokért. Mint mesélik, az alapértékeik nagyon hasonlóak, de sok mindenben kimondottan eltérően gondolkoznak.

„Azt szoktuk mondani, hogy tűz és víz, de szerencsére a tűzben és a vízben van egy közös elem, az oxigén. Hagyjuk egymást levegőhöz jutni, mert az oxigén csak az egyik összetevője a levegőnek”

– bújik elő Péterből a szövegíró.

Mint mesélik, a közös üzletben, csakúgy, mint a házasságukban, vannak nagy harcaik, de összességében egymásért felelnek. „Fura, hogy a mi együttműködésünk mélyén egyrészt a szerelmünk van, másrészt a legsikeresebb műveink, a gyerekeink.” Szerintük ez mindig elég erős motiváció ahhoz, hogy a konfliktusaikat kezeljék.

Geszti Péter és Ditz Edit bejelentkezik a Forbes Women’s Summit eseményére // fotó: Fekete Csaba

A házaspár életében a munka és a magánélet teljesen összekeveredik, amire a karantén időszaka csak rátett egy lapáttal, de mára már sikeresen sikerült balanszba helyezniük a közös munkát. Azonban nem volt ez mindig így.

8 erős mondat a mindig előrefelé tekintő nőktől

Edit az asztalra csapott

„Ne dőlj hátra, mert rólad lesz szó és kellemetlen lesz bizonyos pontokon” – mondta nevetve Edit. Péterrel való kapcsolata viharosan indult, kapcsolatuk elejétől kezdve nemcsak együtt éltek, de együtt is dolgoztak. A Nemzeti Vágta volt az egyik első közös projektjük, és az esemény utolsó napján tudta meg Edit azt is, hogy első gyermekükkel várandós. Mikor a záróeseményen Péter Edit kivételével mindenkinek megköszönte az együttműködést, Editnél elszakadta a cérna.

„Koccintottunk, és mint egy gyerekből, kitört belőlem a bőgés, hogy én ennek a csávónak fogok gyereket szülni.”

„Jó lecke volt. Edit szembesített azzal, neki szükséges, hogy formalizáljuk a dolgokat” – mondja ezt már Péter. Nemcsak a házasságban pecsételték meg kapcsolatukat, de üzlettársak is lettek. „Editben ezek a jó értelemben vett konvencionális elvárások a férfi-női együttműködésben jót tettek annak, hogy az én csapongó természetemmel szemben keretet adjanak.”

A veled élő Geszti nem mindig előny

A házaspár elmondta, hogy egy ismert ember párjának lenni sokszor inkább hátrány, mint előny és ezzel ők is így voltak kapcsolatuk elején. „Hiába él az ember szerelemben, tudatában kell lennie annak, hogy mit ér ő, hol helyezi el saját magát. Ezeket akartam formalizálni. Meg nem akartam harminc évig a Geszti csaja lenni” – mondta Edit. Péter szerint azzal, hogy ő ismert ember, egy csomagot hozott a házasságába.

„A Geszti a Geszti. Velem akartak találkozni, üzletelni. Ez a velem együtt élő ember számára az elején ugyan vonzó, de aztán kiderül, hogy teher is tud lenni.

A veled együttélő Geszti beárnyékolja az életed, pedig közben te magad is egy nagy kvalitású ember vagy.”

A házaspár szerint mindig nehéz, ha az egyik fél ismertebb, és Geszti nem tagadja azt sem, hogy Editnek sokszor az ő egójával is meg kell küzdenie. „Jó hír, hogy Edit mindig jelzi, hol van ennek a határa.”

A világ életében karrierista Editnek gyerekei születése alaposan átrajzolták addigi életét és át kellett állnia az anyai üzemmódra. Ez sokszor nem volt könnyű. „Két kicsi gyerekkel nem tudtam magammal foglalkozni. Elvesztettem magam, és sok idő volt, hogy rátaláljak arra, ami én vagyok” – mondta. Férje szerint felesége „visszatérésében” nagy szerepe volt a sok közös beszélgetésnek is.

Ma már arra törekszenek, hogy olyan dolgokat csináljanak, amiben mindketten megtalálják a helyüket, mert szerintük ez a hosszú távú együttműködés garanciája.

„Megértettem azt, hogy néha le kell pattanom ahhoz, hogy ő valamit magának érezzen. Próbálok ebben érzékeny lenni”

– mondta Péter.

Borítókép: Fekete Csaba / Forbes

 

Oszd meg!