Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Ezért nem kell mindig minden csapattag véleményét kikérni a döntések előtt

Ha vezetőként egy nehéz döntés előtt állsz, akkor természetes, hogy megkérdezed a csapatodat, igyekszel kihasználni a többiek tudását és piaci információit, de vannak olyan helyzetek, amikor ez többet árt a racionális döntéshozatalnak, mint használ.

A Harvard Business Review kutatása szerint a csapatod kikérdezése növelheti a becslések pontosságát, de a végső döntéshozatalkor félrevezető lehet. Amikor egy csoportot mennyiségi kérdésekről kérdeznek, például arról, hogy mennyi idő alatt dobhat a cég piacra egy új terméket, vagy mennyibe fog kerülni egy új projekt, akkor sokkal pontosabb becslést adnak, mint ha a csoport tagjait egyenként kérdeznénk meg.

Ezzel szemben, ha eldöntendő kérdéseket vitatunk meg csoportszinten, például azt, hogy megvalósítsuk-e az adott projektet, vagy ne, akkor a racionalitás helyett sokszor a többség (nem mindig célravezető) véleménye kerülhet a fókuszba.

Ahhoz, hogy hogyan tudjuk a leghatékonyabban kiaknázni a csapatunk tudását egy döntés meghozatala előtt, ezt a néhány szempontot érdemes figyelembe venni:

Az eredmények előrejelzése helyett az adatok megvitatására fókuszálj!

Ha egy döntést csapatszinten hoztok meg, akkor a beszélgetés irányításakor figyelj arra, hogy inkább szóljon a találkozó a releváns adatok minél pontosabb elemzéséről, és ne a személyes véleményekről.

Az olyan megjegyzések, mint „azt hiszem, ezzel késni fogunk”, vagy „úgy gondolom, ezt három hónapon belül meg tudjuk csinálni” befolyásolhatják a csapat többi tagját egy olyan irányba, ahol a többség véleménye dönt a megfelelő adatok helyett.

Válaszd külön a „mennyi?” és az „igen vagy nem?” kérdéseket!

A hatékony döntéshozatalhoz elengedhetetlen, hogy különválaszd az előrejelzésre fókuszáló vitákat. Például hogy mennyibe fog kerülni egy adott projekt magától a döntéstől, azaz attól, hogy véghez vigyétek-e az adott feladatot vagy ne.

Ahelyett, hogy megkérdeznéd a csapatodat, hogy egy termék időben elkészül-e, inkább csak kérj tőlük egy időbecslést arról, hogy szerintük mikorra lesz kész.

Ezzel sokkal hasznosabb információkhoz juthatsz, és a pontos adatokkal a kezedben már könnyebben hozhatsz döntést.

Figyeld meg a csoportdinamikát!

Ha elkezded figyelni a csapatodat, felfedezheted, hogy egyesek nagyon jól tudják megbecsülni egy projekt sebességét, mások a költségekkel tudnak a legjobban kalkulálni. Egy idő után abban is láthatsz visszatérő motívumokat, hogy ki az, akinek általában beválnak az ötletei, és ki az, aki a legtöbbször téved.

Az ilyen jellegű információk követése segíthet abban, hogy a megfelelő embereknek tedd fel a megfelelő kérdéseket. Így a lehető legoptimálisabb döntési folyamatokat alakíthatod ki a cégedben.

Borítókép: Unsplash


Oszd meg!