Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az igazán érdekes emberek 7 szokása

Az intelligens embereknek különleges vonzerejük van. Elképesztő történeteket mesélnek és szokatlan életet élnek. De valójában mitől olyan elragadóak? Kíváncsibbak, mint bárki más. Az érdekes emberek mindig izgalmasan várják, hogy felfedezzenek valamit a világban, ez az energia pedig másokra is átterjed.

A Forbes.com megkérdezte Dr. Clair Nixont, mitől érdekesek az érdekes emberek, mi az, amit bárki eltanulhat tőlük. Azaz bárki lehet érdekesebb, ami csodálatos dolog, mert ha érdekes vagy, megerősítheted kapcsolatrendszered, több ügyfelet szerezhetsz és hatékonyabb vezető lehetsz. Mik azok a szokások, amik közösek az érdekes emberekben?

Szenvedélyesek. Jane Godall egyértelműen érdekes ember. 26 évesen otthagyta angliai otthonát, és Tanzániába költözött, hogy csimpánzokat tanulmányozzon. Ez lett élete munkája, átadta magát neki. Az érdekes embereknek nemcsak érdeklődési körük van, hanem szenvedéllyel űzik azokat.

Kipróbálnak új dolgokat. Az érdekes emberek azzal foglalkoznak, ami érdekli őket. Tudják, mit akarnak, és elég bátrak, hogy meg is lépjék, amit kell, hogy hozzájussanak. Ez gyakran azt jelenti, hogy új dolgokat próbálnak ki – amikben először borzasztóak. De az új dolgok keresése jót tesz a hangulatnak, az emberek pedig, akik boldogok és vonzók, sokkal érdekesebbek.

Nem titkolják furcsa szokásaikat. Az érdekes embereknek gyakran furcsa preferenciáik vannak, amivel gyakran nem nem illenek a normához. Nyíltan beszélnek arról, micsodák, ami szimpatikus másoknak, sőt érdekes.

Nem követnek tömegeket. Semmi sem unalmasabb annál, ha követed a tömegeket, az érdekes emberek saját útjukat járják. Ez nem azt jelenti, hogy bármi baj lenne azzal, amit bárki más csinál. Egyszerűen csak az érdekes emberek innoválnak, megtörik a komformitást, és új, izgalmas dolgokkal, érdekes ötletekkel állnak elő.

Helyén kezelik az egójukat. Az egoista emberek sosem érdekesek. Az egoisták mindig pózolnak, mindig azon aggódnak, hogy mutatnak mások szemében. Ez fárasztó, és  nem is őszinte. Inkább fedezd fel saját értékeid, céljaid, ambícióid, ne azzal foglalkozz, mitől leszel jó fej mások szemében.

Mindig tanulnak. Az érdekes embereknek a világ nem más, mint végtelen lehetőségek hazája. Kíváncsiságuk az ismeretlenről folyamatos tanuláshoz vezet. Ezt ráadásul megtolja még az ismeretlen felfedezésének örökös vágya.

Megosztják, amit felfedeztek. Az egyetlen dolog, amit az érdekes emberek ugyanúgy szeretnek, mint folyamatosan tanulni, az az, hogy megosszák felfedezéseiket másokkal. Az érdekes embereket azért érdekesek másoknak, mert figyelnek rá, hogy történeteiket, felfedezéseiket átéléssel adják tovább, felkeltsék figyelmüket. Nem azért mesélnek el valamit, hogy hivalkodjanak, hanem hogy más emberek is élvezzék, amit ők átéltek.

Oszd meg!