Legyél jobb!

Amikor a szakmai siker a házasságodba kerül – a nők gyakrabban érintettek

Forbes
2020. január 30. 3 perc olvasás

Mindannyian szeretnénk sikeres és hosszan tartó karriert egy sikeres és hosszan tartó kapcsolat mellett. De még az egyenjogúságban élen járó országokban is nehezebb feladat egy szakmájában sikeres nőnek megtalálni ugyanazt a sikert a magánéletében is, mint egy férfinak.

Svédország első helyezett az Európai Unió egyenjogúsági indexén, köszönhetően az olyan intézkedéseiknek, mint a bőkezű gyes, a bölcsődetámogatás és a rugalmas munkavégzés. Svéd közgazdászok nemrég azt vizsgálták, hogyan befolyásolja a válások számát és valószínűségét nemek szerint a munkahelyi siker és támogatás. A mérést az American Economic Journal végezte, az eredményről a BBC számolt be, amely szerint a nők nagyobb (magánéleti) árat fizetnek munkahelyi sikereikért.

A felmérésben olyan heteroszexuális nőket és férfiakat vizsgáltak, akik 100 főnél többet foglalkoztató cégnél dolgoznak.

Az eredmények szerint egy olyan nő, aki elérte a CEO-szintet, kétszer gyakrabban válik el a kinevezését követő három évben, mint férfi munkatársa.

A közszférában három évtized dokumentációit vizsgálva arra jöttek rá, hogy képviselők, polgármesterek vagy főorvosok kinevezésükkel megnövelték egy sikertelen házasság esélyét: az előléptetettek 75 százaléka volt a felmérés idején is házas, míg azoknál, akik nem kaptak előléptetést, 85 százalék volt az arány.  

A felmérést végzők azt is megállapították, hogy az elvált pároknál bár voltak gyerekek, de legtöbbször már kirepültek, mire a válás megtörtént.

Az eredményekhez mellékelt kommentárban elmondják, hogy

bár Svédország biztosította a szociális és jogi hátteret ahhoz, hogy ne kelljen választani a sikeres szakmai és magánélet között, egészen más változások történnek a négy fal között a családokban.

A párok stresszt és konfliktusokat tapasztalhatnak, ha a közösen töltött idő és kikapcsolódás csökken, az otthoni feladatok elosztása pedig megnehezedik. Ez a hatás megsokszorozódik, ha a nő az, aki „miatt” nehezebben menedzselhetővé válik a kapcsolat, ez egyfajta disszonanciát okoz az elvárásokban.

Hogyan navigálható a helyzet?

Nehézségek okozhat is, hogy egy magas beosztású, jól fizetett nő egy még magasabb beosztású, még jobban fizetett férfit fog keresni, ami lehet egy téves kiindulási pont párválasztásnál. A felmérés egyik közgazdásza szerint célszerű lehet státuszban kiegyenlítettebb kapcsolatokat keresni. A nő előléptetését túlélő párok között nem volt olyan nagy a korkülönbség és egyenlően osztoztak a gyereknevelés és háztartás körüli teendőkben is – már házasságuk kezdetétől.