Celebek & üzlet = Forbes-nyár

Majka és Hajós András az ország két szegletében nőttek fel. András pesti, újlipótvárosi úrifiú, Majka ózdi vagány. Közös címlapinterjújuk egy jelentős része mégis arról szól, miért lettek jóbarátok, miért köti […]

forbes_cover_aug_hq

Bővebben

kefrafky6sk-hernan-sanchez

8 dolog, ami a mai fiatal felnőtteket stresszessé teszi

Oszd meg!

Nem alszunk eleget, kevés vizet iszunk, satöbbi – a 20-30 közötti munkavállalók állítólag stresszesebbek és idegesebbek, mint elődeik, pedig minden eddiginél kényelmesebb az életük.  Mi ez a nyolc dolog?

 • Rossz alvási szokások
  Úgy alszanak, mint egy csecsemő – ha nagynehezen össze is jön az elalvás éjfél előtt, az éjszaka közepén felriadnak, és csak forgolódnak. Persze az elalvás előtti e-mail pörgetés sem segít a dolgon, de egy kiegyensúlyozott bioritmushoz az kell, hogy minden nap nagyjából ugyanakkor kerüljünk ágyba.
 • Átugrott étkezés
  A csapból is ez folyik-mi az? Hát víz. Abból meg elég keveset iszunk a felmérések szerint, és a dehidratáltság fejfájáshoz, stresszhez vezet. Ugyanez vonatkozik az étkezésre – reggelire csak kávé? Ebéd csak egy gyors falat? Hiba!
 • Kávé
  Az egyébként is idegeskedő emberek kávé hatására kicsit gyorsabban és jobban tudnak idegeskedni. A kávémegvonás lehet, hogy segít, mert akkor túl fáradtak lesznek ahhoz, hogy még idegeskedjenek is.
 • Egész napos ücsörgés
  Az ülés az új dohányzás, legalábbis ezt mondják a szakértők. Persze munkahelye válogatja, hogy az embernek milyen lehetőségei vannak, de ajánlott 90 percenként szünetet tartani, és sétálni egyet (vagy szerezni egy irodakutyát, pszt!)
 • A mobil
  Mivel minden a mobilon történik,  ezért az egyik legnagyobb stresszforrás. Reggel ezen zuhognak be a céges mailek, délben a mobilról látjuk, ahogy a haverok Balin szaltóznak a tengerbe és a pálmafák alatt koktéloznak, míg mi a gép előtt robotolunk.
 • Munkaidő-magánélet egyensúlyának felborulása.
  A kilenctől ötig tartó munkaidő kiment a divatból. Projektek és többhetes határidők futnak, amik sokszor kényszerítik arra az embert, hogy otthonról dolgozzon. Egy idő után a magánélet részévé válik a munka, és ez nagyon feszkós helyzetekhez vezet.
 • Sorozatnézés
  Lazításnak hangzik, de kutatások kimuatták, hogy egy maratoni sorozatnézés után sokan lesznek stresszesek (mondjuk a cliffhangerek miatt nem csoda…), illetve van összefüggés az introvertáltság, stressz és a sorozatfüggés között.
 • Barátkozás szintén ideges emberekkel
  Szuper, ha az ember olyan barátokat talál, akik hasonlítanak hozzá, de ha a társaság önmagában megérne egy Woody Allen filmet, akkor azért érdemes lehet nyitni másfelé is, mert különben egymást húzzák vissza.

 

Ezeket láttad?
Címkefelhő